Kent Meydanı'na timsah geldi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çocuklara tabiat sevgisini aşılamayı ve halkı orman ve su alanında bilinçlendirmeyi amaçlayan Mobil Tanıtım TIR'ı Sakarya'ya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan bakanlık faaliyetlerinin tanıtılacağı hem de orman, su ve doğa alanında halkı bilinçlendirici çalışmaların yürütüleceği mobil tanıtım araçları, Türkiye'yi dolaşıyor. Son 14 yılda ülke genelinde dev barajlar ve sulama tesisleri inşa eden, bütün illerde şehir ormanları ve bal ormanları kuran, köylerden büyük şehirlere varana dek her bir yere yaptığı yatırımlarla imzasını atan Bakanlık, yaptığı çalışmaları bu mobil tanıtım araçlarıyla halka anlatıyor.

Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Kent Meydanı'nda açılan tırın içindeki led ekranlarda tanıtım filmleri ile tanıtıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştirecek olan Bakanlık, ayrıca araçlarda ve araçların ziyaret ettiği illerdeki okullarda tiyatro gösterileri ile çocukları hem eğlendirecek hem de eğitecek. Özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması ve doğal değerlere sahip çıkılması gibi konulara dikkati çekecek Orman ve Su İşleri Bakanlığı araçlarını ziyaret edenlere çeşitli kitap ve broşürler dağıtarak doğa konusunda bilinç oluşturmaya çalışılacak.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]