Kenan Sofuoğlu'na Erdoğan desteği

Dünya Supersport Şampiyonası'nda bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ve kariyerine 5. zaferini ekleyen Red Bull Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu bazı açıklamalarda bulundu. Devletin ve milletin yanında olmasının kendisini gururlandırdığını söyleyen milli sporcu, "Cumhurbaşkanımızın telefonla sürekli arayıp yanımızda durması, bizi yaptığımız işe daha da bağlıyor. Verilen destek başarılı olmam gerektiğini hissettiriyor ve bu güzel bir motivasyon sağlıyor" dedi.

Kendimi Şanslı Görüyorum

Dünyadaki diğer sporculardan şanslı olduklarını ifade eden Sofuoğlu, "Türk sporcusu olarak kendimi dünyadaki diğer sporculara göre çok şanslı görüyorum. Kaç tane sporcuyu Cumhurbaşkanı arayıp başarı diliyor ki? Bence yoktur. Biz o konuda çok şanslıyız. Sapa sağlam bir devlet, iyi bir federasyon var arkamızda kendimizi çok şanslı görüyoruz" diye konuştu. Kendisini her zaman İstiklal Marşı'nı okutmak ve Türk bayrağını gezdirmekle motive ettiğini söyleyen başarılı sporcu, "Ben birkaç kez ikaz almıştım padokta sürekli bayrak gezdirdiğim için. Bana sıkıldık artık bayrak gezdirmenden başka bir şey yap dediler. Onlar bizim bayrağa verdiğimiz değeri duyduğumuz sevgiyi anlamıyorlar" dedi.

Moto GP Pilotlarını Önceden de Geçtim

Moto GP'de yarışmadığı için eleştirildiğini vurgulayan Kenan Sofuoğlu, "Herkes bana bunu soruyor. Yıllar önce hayalim, Supersport'ta yarışmaktı. Moto GP, özel motorların yarıştığı ve markaların çok yüksek rakamlar harcadığı bir kategori. Moto GP'den birçok pilotu, önceki yıllarda zaten geçmiştim" dedi.

Gençlere Destek

Kariyerinde 5. şampiyonlukla hedefine ulaştığını söyleyen milli sporcu bundan sonra amacının İstiklal Marşı'nı dinletmek, Türk bayrağıyla tur atmak ve genç sporculara kapı açmak olduğunu belirtti. Sofuoğlu, "Kazanabildiğim sürece motorun üzerinde olacağım ama asıl amacım genç sporculara yol göstermek ve iyi imkanlarda yarışmalarını sağlamak" olduğunu söyledi.

 

Kaynak: Sabah

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]