Kenan Sofuoğlu şampiyonluğa koşuyor!

Dünya Super Sport Şampiyonası'nın artık efsaneleri arasına girmiş olan şampiyon pilotumuz Kenan Sofuoğlu, bu hafta sonu Jerez pistinde yapılacak yarış sonunda 5. şampiyonluğunu ilan edebilir.

2 hafta önce tüm hafta sonunu domine ettiği Fransa'da yarışı lider götürürken düşen ve Magny-Cours'dan puansız ayrılan Kenan, 171 puanla şampiyonada lider durumda.

En yakın rakibi olan takım arkadaşı Randy Krummenacher ise yarışı 5. sırada bitirerek puanını 129'a çıkardı ve son iki yarışa şampiyonluk şansını taşımayı başardı.

Önümüzde toplanacak maksimum 50 puan var ve ikili arasındaki fark 42.


Randy Krummenacher Şampiyonluk Şansını Son Yarışa Nasıl Taşır?

Öncelikle temsilcimizin rakibi Randy Krummenacher'in ihtimallerine göz atalım. İsviçreli sürücü şampiyonluk şansını devam ettirmek istiyorsa son yarışa 24 puan farkla girmesi lazım. Yani bunu başarabilmesi için bu hafta sonu Jerez'de Kenan'dan 18 puan çalması gerek.

Bunu başarabilmesi için önünde iki yol var. Ya zafere ulaşıp 25 puanın sahibi olacak ya da ikinci olarak 20 puanı hanesine yazdıracak. Ancak temsilcimiz Kenan Sofuoğlu'nun puanlı bir finişi Krummenacher'in bu çabasını da boşa çıkarabilir.

 

Krummenacher'in Şampiyonluk Yarışını Uzatabileceği Durumlar


Krummenacher yarışı kazanırsa, Kenan Sofuoğlu 9. veya daha geride bitirirse;

Krummenacher ikinci olursa, Kenan Sofuoğlu 14. veya daha geride bitirirse, İsviçreli sürücü şampiyonluk şansını son yarışa taşıyacak.

Evet, görüldüğü gibi Fransa'da Krummenacher'in şampiyonluk savaşını uzatma şansı daha fazlaydı ancak son iki yarışa girilirken bu ihtimal sayısı sadece ikiye düştü.



Kenan Sofuoğlu Bu Sefer Çok Daha Büyük Bİir Avantajla Piste Çıkıyor

Temsilcimizin şampiyonluk ihtimali Jerez'de çok daha fazla. Özellikle Cluzel, Jacobsen, Tuuli gibi isimlerin Krummenacher'den puan çalma ihtimalini de hesaba katarsak, son yarışa gelmeden önce şampiyonluk turunu atabiliriz.

O zaman hemen temsilcimizin şampiyonluk şansını değerlendirelim. Kenan Sofuoğlu, Randy Krummenacher'in önünde bitirdiği her durumda şampiyonluğu ilan edeceği için biz diğer senaryoya, yani Kenan'ın geride kaldığı durumlara bir göz atalım.

Krummenacher kazanıp, Kenan ilk sekizde yarışı tamamlarsa;

Krummenacher ikinci, Kenan ilk on üçte yarışı tamamlarsa, ikili arasındaki puan farkı 25 veya daha fazla olacağı için şampiyonluk Kenan Sofuoğlu'na gelecek.

Magny-Cours'a göre Kenan Sofuoğlu'nun şampiyonluk skalası daha geniş ancak biz bir kez daha inanıyoruz ki, temsilcimiz Jerez'de bu hesaplara gerek duymadan beşinci şampiyonluğuna ulaşacaktır.

 

Kaynak: Hürriyet

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]