Keleş; "İlgili tüm ekiplerimiz sahada"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, yoğun yağışlar ile birlikte şehir genelinde başlatılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol, İtfaiye ve Ulaşım Daire Başkanlığı ile SASKİ ekiplerinin sel ile mücadele konusunda gerekli tüm adımları attıklarına vurgu yapan Rüstem Keleş, dere yataklarının temizlendiğini, köy yolları ve kapalı geçişlerin de açıldığını aktardı. Büyükşehir ekipleri, Ferizli, Serdivan, Adapazarı ve Sapanca ilçelerinde çalışma yürütüyor.

Rüstem Keleş, “Yağışların etkisini arttırması ile birlikte SASKİ ve Büyükşehir ekipleri sahadaki çalışmalarına ivedilikle başladı. Bu kapsamda Karapürçek Kanlıçay, Serdivan Kampüs Yolu, Sapanca Akçay ve ilçe merkezinde öncelikli çalışmalarımız oldu. Köy yollarında gerekli terfi çalışmaları tamamlandı. Kapalı geçiş yolları da derhal açıldı. Yine SASKİ ve Büyükşehir Fen İşleri, Çevre Koruma, İtfaiye, Ulaşım ekipleri dere yataklarında gerekli temizleme çalışmalarını gerçekleştirdi” diye konuştu.

Selle mücadele konusunda gerekli hazırlık ve önlemlerin de alındığını belirten Rüstem Keleş, şunları söyledi; “Sadece Ferizli ilçemize dünden bu yana devam eden yağışlar neticesinde metrekareye 250 kilogram yağış düştü. Bu bırakın Türkiye ortalamasını dünya ortalamasının bile üstünde bir rakamdır. Yine Karapürçek 159, Kaynarca 142, Kocaali, 142, Akyazı 123 ve Sapanca metrekareye 121 kilogram yağış aldılar. Bunlar çok ciddi istatistikler. Her ne olursa olsun biz ekiplerimizle ilk dakika itibari ile sahadaydık ve hiç ayrılmadık. Aynı kararlılıkla çalışmalarımız sürüyor.”

Keleş, “SASKİ ekiplerimiz lokal su terfi çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra, ihtiyaç duyulan alanlar ve hemşerilerimizin talepleri doğrultusunda vidanjörlerimizi yönlendiriyoruz. İş yerleri ve evlerde yaşanan su baskınlarına da anında müdahale ediyoruz. Hemşerilerimizden gelen talepleri giderme hususunda hassas bir çalışma izlemekteyiz. Gerekli adımları atıyoruz. Dere ve kanalların açık tutulması yine önceliklerimiz arasında. Tüm kontrollerimiz sahada sürdürülüyor” diye konuştu.

Arızalara anında müdahale edildiğini söyleyen Rüstem Keleş, konuşmasını şu şekilde tamamladı; “İçmesuyu hatlarında meydana gelebilecek olumsuzluklara dönük de hazırlıklarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Hatlarda meydana gelen arızaları derhal onarıyoruz. Şuanda SASKİ olarak şehrin dört bir yanındayız. Aralıksız çalışıyoruz. Temennimiz hemşerilerimizin herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamış olması. Tabi böylesi bir yağış durumunda can kaybının yaşanmamış olması da ayrıca sevindirici bir gelişme. Vatandaşlarımızın şüphesi olmasın; Büyükşehir ve SASKİ ekipleri tüm teçhizat ve personeliyle sahada, çalışmalarını sürdürmektedir.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]