Kazan'dan 30 Ağustos mesajı

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan 30 Ağustos Zafer’inin 94.yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “30 Ağustos, Sevr Anlaşması yerine Lozan Anlaşması’nın imzalanmasını sağlayan bir meydan muharebesinin Zafer’idir!” dedi.

Açıklamasında tarihi gün ve hatıraları yaşatmanın önemine vurgu yapan Başkan Kazan, Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin bu tarihi emanetin bugün her zamankinden daha çok değerini bilmekte olduğunu ve Başkomutanı olan Ata’sına büyük bir hürmet ve minnet duyduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin, Türk Gençliğine emanet edildiğini hatırlatan Başkan Kazan; “Bizler de Sakarya Barosu olarak büyük Zafer’in 94.yıldönümünde bu emaneti mukaddes bir vazife olarak üzerimize aldığımızı tekrar ediyoruz.” dedi.

İşte Başkan Kazan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı;

SEVR YERİNE LOZAN

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya devletleri arasındaki yerini alması Büyük Deha Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığındaki Meydan muharebesi sayesinde olmuştu. Bu sebepledir ki, Sevr Anlaşması yerine Lozan Anlaşması’nın imzalanmasını sağlayan bir meydan muharebesinin Zafer’idir 30 Ağustos!

Bu kahramanlık destanının geçtiği yerler şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları ile doludur. Bugün, bu Zaferi ve hatıraları Türkiye Cumhuriyetinin Gençleri olarak, tam 94 yıl sonra, en büyük arzu ve heyecan ile bir kez daha yaşama ve yaşatma günüdür.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN GENÇLERİ!

Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin henüz ikinci yıldönümüne rastlayan 30 Ağustos 1924 tarihinde gençlere seslenerek şöyle demiştir;

“Gençler,

Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz tesis ettik; onu ila ve idame edecek sizsiniz”

Tarihi hatıralarımızı koruyup yaşatarak geleceğe güvenebileceğimizin farkında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Gençleri bu tarihi emanetin bugün her zamankinden çok değerini bilmekte ve Başkomutanı olan Ata’sına büyük bir hürmet ve minnet duymaktadır.

MİNNETLE ANIYORUM

Bizler de Sakarya Barosu olarak bu Zafer’in 94.yıldönümünde Büyük Deha’nın bu sözlerini mukaddes bir vazife olarak üzerimize aldığımızı tekrar ediyor, başta büyük deha Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman

gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]