Kayyum atanan belediyeye Geyveli Kaymakam

İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Belediyeye Kayyum atandı. Mardin Derik Belediye Başkanlığına ise Geyveli Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk atandı.

İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ’ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi.

Çıkarılan son KHK ile yapılan kayyum atamasıyla, Geyveli olan ve halen Derik Kaymakamlığını yürüten Muhammed Fatih Safitürk Mardin ili Derik İlçe Belediye Başkanı oldu.

Kayyum atanan belediyeler arasında Batman ve Hakkari de var. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada söz konusu belediye başkanlarının 2’sinin il, 24’ünün ilçe, 2’sinin belde belediye başkanı olduğu ve 12’sinin halen tutuklu olduğu vurgulandı. Açıklamada “Belediyeler, vatandaşımızın kullandığı oyu, verdiği vergileri ve demokrasinin sunduğu iklimi istismar ederek ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden terör örgütlerinin etkisi altına giriyorsa, milli iradeyi gasp edenlere karşı tedbir almak devletin asli görevidir.” ifadeleri yer aldı. Görevden alınanlar arasında AK Parti’den seçilen üç, MHP’den seçilen bir belediye başkanı var.

Muhammed Fatih Safitürk Kimdir?

1981 Yılında Sakarya’nın Geyve İlçesinde doğumlu olan Muhammed Fatih Safitürk 2004 Yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İng) Bölümünden mezun oldu.

2005 Yılında Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliği (memur) görevinde bulunan Safitürk, 2006-2008: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğü (Uzm. Yrd.) olarak görev yaptı. Safitürk 2009 Yılında Kastamonu Küre Kaymakam vekili 2010 Yılında University of Exeter, Politics, (Yüksek Lisans) tamamladıktan sonra 2011-2013 Yıllarında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 Yıllarında Bingöl Kiğı Kaymakamlığı görevlerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin’in Derik Kaymakamlığına atanan Muhammet Fatih Safitürk evli ve bir çocuk babası.

Kaynak: Geyvemedya
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]