Kaynarca'da Turizm Haftası kutlandı

Her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Kaynarca’da Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla sunuldu.

Kaynarca Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Kamil Aksoy, Belediye Başkanı Zeynur Özel, İlçe Emniyet Amiri Sait Özmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Tekin Yazıcı, daire amirleri, siyasal parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kültür ve Turizm Müdürü Sezgin Tutar yaptı. Turizmin barış ve kalkınma yolu olduğunu belirten Tutar, “Bizim de kendi ilçemizdeki doğal ve kültürel değerleri bir bir öne çıkarmak için hem yerli hem de yabancı turizimcilere bölgemizdeki değerleri tanıtmayı becermeliyiz. Kaynarca Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Zeynur Özel’in Kocaeli Üniversitesi’ne hazırlatmış olduğu Acarlar Longozu Projesi çalışmaları tamamlanmış olup, projenin destekleyicisi MARKA’ya teslim edilmiştir” diye konuştu.

Lise öğrencilerinin okudukları turizm konulu şiir ve güzel sözlerinden sonra Sakarya ve Kaynarca’nın doğal ve tarihi güzelliklerinden oluşan fotoğrafların slayt gösterisi yapıldı.

Turnalı Hacı Osman Akgün Orta Okulu öğretmeni Sema Şahin’in öğrencilerinden oluşan folklor ekibi halk oyunları gösterisi yaptı.

Yerel güzellikler ve tarihi fotoğrafların yer aldığı fotoğraf gezisinden sonra konuklara yöresel yemekler dartılı keşkek, mancarlı pide, darı ve sütten yapılan üre tatlısı ikram edildi.

Sedat Balta

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]