Kaynarca'da, taraftarlar oyuncuları linç edecekti!

Sakarya 1. Amatör Küme\'de Kaynarcaspor ile Arifiye Kalaycıspor maçının devre arasında çıkan olaylarda ev sahibi takımın taraftarlarının saldırısına uğrayan Anadolu Ajansı ve TRT muhabirleri ile bir polis memuru ve maçın orta hakemi darp edildi.

Sakarya Amatör Lig C Grubu\'nda play-off mücadelesi veren 46 puanla üçüncü sıradaki Kaynarcaspor, kendi evinde 51 puanla grup lideri Arifiye Kalaycıspor ile karşılaştı. Kaynarca Stadı\'nda oynanan karşılaşma için Adapazarı\'ndan ilçeye giden çok sayıda Çevik Kuvvet ekipleri sevk edilerek güvenlik önlemi alındı. Gergin başlayan maç öncesi her iki takım futbolcuları börbirleriyle tokalaşmazken, Arifiye Kalaycıspor\'un kaptanı tartıştığı yan hakeme küfür etti. Bu davranış üzerine orta hakem Ömer Faruk\'un maç başlamadan Kalaycıspor\'un kaptanına sarı kart göstermesiyle gerilim bir anda tırmandı.

Maçın 35\'inci dakikasında topsuz alandaki mücadelede Kaynarcaspor\'dan Erkan Sevil kırmızı kart gördü ve saha bir daha karıştı. Tribünden yan hakeme yabancı maddeler atıldı. Maça 10 dakika ara verildikten sonra oyun tekrar başlatıldı.

5 dakika sonra da Kaynarcaspor\'un kaptanı Emrah Gebeş kırmızı kart gördü. Bu karttan sonra saha bir anda karıştı. Kaynarcasporlu futbolcular ve sahaya giren taraftarlar Arifiye Kalaycısporlu futbolcular ile hakemlere saldırdı. Çevik kuvvet polisinin güçlükle önlediği olaylar sırasında polis Memuru Akın Ayık ve TRT Muhabiri İlhan Çakır aldığı darbeler nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Maçın orta hakemi Ömer Faruk da aldığı darbelerle yaralanırken, öfkeli taraftarlar Anadolu Ajansı muhabiri Çağrı Turgut\'u da tartaklayıp kamerasını kırdı. Polisin biber gazı kullanarak yatıştırdığı olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Kaynarcaspor - Arifiye Kalaycıspor karşılaşmasında çıkan olayları görüntülemeye çalışan TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut\'a yapılan saldırıyı kınadı. Matur, şu açıklamayı yaptı:

"Futbol sahalarında gazetecilere yapılan ilk saldırı değildir. Futbolun kardeşlik ruhunu bilmeyen ve benimsemeyen tiplerin yönetimindeki Sakarya\'daki amatör futbol, benzer olaylarla sürekli yara almaktadır. Gerekli önlemler alınmadan sahaya sürülen takımlar arasında yaşanan futbol dışı olayları görüntülemeye çalışan gazeteci arkadaşlarımıza sadece görevlerini yapıyor olmanın bedeli bu şekilde ödetilmek istenmektedir
Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde oynanan Kaynarcaspor ile Arifiye Kalaycıspor maçı sırasında çıkan olaylarla ilgili savcılık çok yönlü soruşturma başlattı.

Maçın oynandığı esnada başlayan olayları görüntüleyen TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut kendilerine yapılan saldırının ardından suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı, TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut’un çektiği görüntülerden olaylara karışanları belirlemeye başladı. 2 gazetecinin ve 4 polisin darp edildiği olaylarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken görüntülerden tespit edilen çok sayıda taraftar aranmaya başladı.

Yaşanan olayların ardından Kaynarca’ya giden Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, darp edilen basın mensupları ile görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve yaşananlar hakkında bilgi aldı.

TRT Sakarya Muhabiri İlhan Çakır, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Olayları görüntülemeye çalışırken kavganın ortasında kaldık. Kameralarımıza zarar verildi. Bizim sağlık durumumuzda herhangi sıkıntı yok, iyiyiz" dedi.
Kaynarca'da hafta sonu Kaynarcaspor ile Arifiye Kalaycıspor arasında oynanan 2'si muhabir 3'i polis memuru 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından, polise çok sayıda şikayet olduğu belirtildi.

Olaylardan sonra 2 gazeteci, 3 hakem ve 1'i başkomiser, 7 polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi Kaynarca ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek kendilerine saldıran kişilerden şikayetçi oldu. Saldırıda yaralanan Anadolu Ajansı muhabiri Çağrı Turgut ve TRT muhabiri İlhan Çakır’a 5′er gün, polis memurlarına ise 2-7 gün rapor verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin kamera kayıtlarını inceleyerek olaylara karıştıkları belirlenen yaklaşık 30 taraftarın tespit ettiği ve arandığı belirtildi.
Kaynarca'da geçen Pazar günü Süper Amatör Ligde Kaynarcaspor – Arifiye Kalaycıspor arasında oynan futbol maçında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 5'i futbolcu 11 kişi gözaltına alındı.

Olayların ardından 2 gazeteci, 3 hakem ve 1'i başkomiser 7 polis memuru olmak üzere toplam 12 kişinin, kendilerine saldıranlardan şikayetçi olmalarından sonra görüntüleri izleyen Kaynarca Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olaylara karışan 5’i futbolcu olmak üzere 11 kişiyi gözaltına aldı.

Futbolculardan Kaynarcasporlu Emrah Gebeş, Samet Gebeş, Sercan Bal, Orkun Akbaş ve Naim Çakır, taraftarlardan ise Cevat Bal, Gökhan Öner, Emre Yazgan, İbrahim Hozan, Şenol Balta ve Sercan Zengin sağlık raporlarının alınmasından sonra Kaynarca Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Geceyi nezarethanede geçiren futbolcular ve taraftarlar bugün mahkemeye çıkacaklar.
Kaynarca İlçesi'nde geçen pazar günü, Süper Amatör takımlarından Kaynarcaspor– Arifiye Kalaycıspor arasında oynanan futbol maçında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 12 kişiden 1 taraftar ile 1 futbolcu tutuklandı.

Kaynarcaspor- Arifiye Kalaycıspor karşılaşmasında çıkan olaylarda yaralanan 2 gazeteci, 3 hakem ve 1'i başkomiser 7 polis memuru olmak üzere toplam 12 kişinin olaylara karışan taraftar ve futbolculardan şikayetçi oldu. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 12 kişi dün adliyeye sevk edildi. İfadelerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kaynarcasporlu futbolcu Samet G. ile taraftarlardan Emre Y., tutuklandı.
Sakarya Futbol İl Disiplin Kurulu, 1'inci Amatör Küme C Grubu'nda geçen hafta Kaynarca İlçesi'nde 7 polis, 2 gazeteci, 3 hakemin yaralandığı, biiri futbolcu biri taraftar 2 kişinin tutuklandığı olaylarla ilgili olarak Kaynarcaspor'u 2'nci amatör kümeye düşürdü.

Avukat İlhan Ertem başkanlığında yapılan toplantıda Kaynarca'da oynanan olaylı Kaynarcaspor-Kalaycıspor maçı ele alındı. Disiplin kurulu, Kaynarcaspor'u bir alt lig 2'inci Amatör Küme'ye düşürdü, Kaynarca İlçe sahası 2 yıl amatör futbola kapatıldı. Olaylara karışan Kaynarcasporlu Erkan Sevil 4 maç, Cüneyt Uzun 3 maç , Emrah Gebeş 1 sene, Gökhan Sevinç 1.5 sene hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı.

2 kişi tutuklandı


Sakarya 1'inci Amatör Küme'de geçen hafta yapılan Kaynarcaspor-Kalaycıspor maçında çıkan arbedede, AA muhabiri Çağrı Turgut ve TRT Sakarya temsilcisi İlhan Çakır ile 7 polis ve 3 hakemi dövdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden Kaynarcasporlu Samet G. ile taraftarlardan Emre Y, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Kaynarca İlçesi'nde iki hafta önce amatör küme maçında çıkan olayların ardından tutuklanan 1 futbolcu ile 1 taraftar, üst mahkemeye yapılan itiraz sonrasında tahliye oldu.

İki hafta önce, Kaynarcaspor - Arifiye Kalaycıspor karşılaşmasında çıkan olaylarda yaralanan 2 gazeteci, 3 hakem ve biri başkomiser 7 polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi, olaylara karışan taraftar ve futbolculardan şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alınarak adlieye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Kaynarcasporlu futbolcu Samet G. ile taraftarlardan Emre Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 10 gün cezaevinde kalan futbolcu ve taraftar, üst mahkemeye yapılan itiraz sonrasında tahliye edildi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]