Kaynarca ve Ferizli'de coşkulu kutlama

Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kaynarca'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaymakam Kemal Şahin'in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, Atatürk İlkokulu bahçesinde devam etti.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 92. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını vurgulayarak, "Cumhuriyet rejimi, insani değerlere önem veren, halkın kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik ve laik bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet yönetimiyle her alanda büyük inkılaplar gerçekleştirmiş Türk halkı, hukuk ve çağdaşlaşma yolunda da büyük mesafe katetmiştir" dedi.

Şahin, 92 yıl içerisinde büyük atılım gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Uygar dünyanın güçlü devletleri arasında yerini almıştır. Büyük Önder Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet, çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Aydınlık yarınlara ulaşmasında da en büyük güvencemiz, Türk milletinin birlik ve beraberliğidir. Yurdunu ve bağımsızlığı her şeyin üstünde tutan yaşam felsefesidir" diye konuştu.

Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor gösterisi sunuldu ve yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlama programı, geçit törenin ardından sona erdi.

Ferizli'de coşkulu kutlama

Ferizli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, törenle kutlandı.

İlçe Emniyet Amirliği önünde düzenlenen törene, Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, İlçe Garnizon Komutanı Cafer Güneş, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Sevinç, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Erdoğan'ın, günün anlamını belirten konuşmasının ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere hediyeleri verildi.

Tören, öğrencilerin şiirlerini okuması ve halk oyunları gösterisi sunmasıyla sona erdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]