Kaynak kitap aldıran okullara, müfettiş

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere kaynak kitap aldırdığı iddia edilen 4 okula, müfettiş gönderdi. Müdür Kuntoğlu, velilere ek kitap aldırılmasının suç olduğunu söyledi.

Vali Hüseyin Avni Coş’un, okullarda öğrencilere kaynak kitap aldırılmasının yasak olduğunu belirten açıklamasından sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. Müdürlük, şikayetlerin yoğunlaştığı okullara inceleme yapması için müfettiş gönderdi. Vatandaşlar da kaynak kitapla ilgili şikayetlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine iletmeye başladı.

'Biz Uyardık'


Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaklaşık 15 gün önce okullarda velilere kaynak kitap aldırılması konusunda uyarıcı bir yazı gönderdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Biz de Sayın Valimizin imzasıyla okullara bir yazı gönderdik. Ders kitaplarının yeterli olduğunu ve kaynak kitap aldırılmaması gerektiğiyle ilgili talimat verdik” dedi.

'İnceleme Başlatıldı'

Gazetemizde çıkan haberin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle toplantı yaptıklarını ifade eden Kuntoğlu, “Onlardan okul müdürlerini toplamalarını istedik. Hala öğrencilere ek kaynak aldırıldığı yönünde duyumlar olduğunu söyledik. Bu konuda kesin talimat vermelerini istedik. Şu anda da müfettişlerimiz de 4 okulda konuyla ilgili soruşturma yapıyor” dedi.

Gelen Şikayetler


Kuntoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: Velilerimizden bize yine şikayet gelirse soruşturmayı o yöne kaydırırız. Bize ulaşan her ek kaynak şikayetiyle ilgili konuyu inceleyeceğiz. Ders kitaplarımız kesinlikle yeterli. Ayrıca bizim içerisinde yüzbinlerce içeriğin olduğu Elektronik Bilişim Ağı’mız var. Ek kaynak aldırılırsa kesinlikle suç işlenmiş olur” dedi.

 

Kaynak: Yenihaber

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]