Kaymakamlık kadınların sorunlarını dinledi

Sapanca Kaymakamlığı tarafından ilçede yaşayan kadınların sorularına yönelik toplantı düzenlendi.

Sapanca Sosyal Destek Merkezi (SODAM) bahçesinde düzenlenen toplantıya Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkan Yardımcısı Mubin Yeni, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede ve SODAM Müdürü Selma Kaya ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ada, toplantıda yaptığı konuşmada, daha önce muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile düzenlenen toplantıların bu ay kadınların sorunlarına yönelik olarak kadınlara özel düzenlendiğini söyledi.

Birçok konuda kadınların geri planda kaldığına dikkat çeken Ada, "Bu ayki toplantımızı ilçede yaşayan kadınlarımızın sorunlarına ayırdık. Hem kaymakamlık olarak kadınlarımıza yönelik yürütülen proje ve çalışmalar hakkına bilgiler vereceğiz hem de sorunları dinleyeceğiz." dedi.

Ada, kadınların ailelerine katkı sağlaması amacıyla Kaymakamlık bünyesinde kamu iktisadi işletmesi kurulduğunu da hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kaymakamlık olarak gelen talepler üzerine harekete geçtik ve bayanlarımızın ürünlerini pazarlama konusunda önlerini açmak amacıyla şirket kurduk. Gerek bu işletmelerde açacağımız stantlar üzerinden turistlere satışlar gerçekleştirerek gerekse bu işletmelerin kendilerine ürünler satarak bayanlarımıza gelir elde etmeyi planlıyoruz."

Toplantıda konuşmalar sonrası protokol üyeleri tarafından kadınların öneri ve şikayetleri dinlendi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]