Kayan parseller ortalığı karıştırdı

Erenler’e bağlı Kayalar Memduhiye ve Kayalar Reşitbey Mehallesi'nde uydu üzerinden yapılan arazi ölçümlerinde parseller kaydı. Köylülerin arazileri birbirine karıştı. Evleri başkalarını tapusu üzerinde olanlar var.

EVLER BAŞKASININ TAPUSUNDA
 
Erenler’e bağlı Kayalar Memduhiye ve Kayalar Reşitbey Köylerinde arazi ölçümleri uydu üzerinden yapılınca vatandaşların yıllardır sahip oldukları arazilerin başka parsellere kaydıkları ortaya çıktı. Vatandaşlar kendi yaptırdıkları ölçümlerde tapusunun komşusunun arazisine kaydığını görüp, arazi üzerinde hak talep etmeye başladı. Bazı evlerin başkalarının tapusu içinde olduğu görüldü.

HUZURSUZLUK BÜYÜYECEK
 
Bu durum komşular arasında gerginliklere yol açtı. Her iki köyde de sorun ciddi bir noktaya ulaştı. Köy sakinleri, “Bizim bildiğimiz arazilerimizin başkalarına ait olduğu söyleniyor. Evlerimiz başkalarının tapusunda görünüyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bu karmaşanın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu sorun çözülmezse köylerde insanların yaşadığı huzursuzluk daha da büyüyecek” dediler.
 
SABIRLI BİR ÇALIŞMAYLA
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk bayram sonrası hemen bir çalışma başlatarak arazi ölçümlerinin yeniden yaptırılacağını ve gerçekten bir kayma varsa bunların düzeltilmesi için Tapu ve Harita Kadastro Müdürlüğü ile işbirliğine gidileceğini söyledi. Öztürk bu sorunun sabırlı bir çalışmayla kimsenin sıkıntı yaşamasına izin verilmeden çözüleceğini ifade etti.
 
Kaynak: Sakarya Yenihaber 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]