Karasulu kadınlar el emeklerini sundu

Karasulu kadınlar düzenlen el işi kurslarında yaptıkları eserleri, El Emeği Göz Nuru Ürünleri Pazarı'nda satışa sundu. 

Karasu Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi ile Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği kurslara katılan kadınların ürettiği eserler, Acarlar Longozu'nda kurulan El Emeği Göz Nuru Ürünleri Pazarı ile beğeniye sunuldu. 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, pazar formatında düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını daha çok sağlamak için böyle bir proje düşündüklerini belirterek, "Bu proje sayesinde kadınlarımız el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirerek kazanca çeviriyor ve böylece aile bütçesine katkıda bulunuyorlar." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da üretilen eserlerin düzenli olarak ekonomiye katılması için bir takım çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Karasu Belediyesinin hanımlara ayrı bir öncelik veriyor. Karasu'da gerek genel ve gerekse hanımlara yönelik yürütülen projeler ve çalışmaların meyvesini alıyoruz. Kadınlarımızın el emekleriyle ürettikleri ürünlerin satışında belediye olarak her zaman yanlarındayız." ifadelerini kullandı.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]