Karasu'da mamografi cihazı hizmet vermeye başladı

Karasu Devlet Hastanesinde son teknolojiye dayalı mamografi cihazının hizmet vermeye başladığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Aziz Öğütlü, “sağlık tesisimizde yapılan mamografi ve ultrason tetkikleriyle meme kanserine erken dönemde tanı konulması sağlanmış olacak” dedi.

Öğütlü, mamografi cihazının hizmet vermeye başlamasıyla birlikte vatandaşların Adapazarı Merkez ve diğer çevre illere gitmek zorunda kalmayacağını belitti. Kanserde erken teşhisin önemine de değinen Öğütlü, “Meme kanserinde erken teşhis için her kadının 35-40 yaşında ilk mamografisini çektirmiş olması, 40 yaşından sonra mamografi çekimini düzenli olarak 2 senede bir yaptırması, 50 yaşından itibaren ise yılda 1 kez yaptırmayı ihmal etmemesi gerekir” ifadelerinde bulundu.

Hastane Başhekimi Op.Dr Celalettin Akyol da yaptığı açıklama da, “Karasu ve civar ilçelerden hastanemize başvuracak vatandaşlarımızın kanser tarama ve tedavilerinde erken teşhis için büyük önem taşıyan mamografi çekimlerini randevu sistemine dayalı olarak gerçekleştiriyoruz. Çekilen mamografi tetkikleri hastanemiz bünyesindeki Radyoloji Uzmanı tarafından yorumlanıp raporlanmaktadır. Karasu Devlet Hastanesi olarak vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]