Karasu'da fuhuş operasyonu: 45 gözaltı

Sakarya\'nın Karasu ilçesinde ev, pansiyon ve gazinolara yapılan fuhuş baskınında 27\'si kadın 45 kişi gözaltına alındı.

Karasu ilçesinde yabancı uyruklu hayat kadınlarının kiralanan evlerde para karşılığında erkeklerle beraber olduklarına dair iddialar üzerine, Sakarya Emniyet Müdürlüğü 3 ay önce teknik takip başlattı. Takibin ardından hafta sonu yaklaşık 100 polis ile operasyon başlatıldı.

İlçede tesipt edilen 5 ev, 3 pansiyon ve 3 gazinoya eş zamanlı olarak baskın yapıldı. Baskında aralarında Gürcistan ve Azerbeycan uyruklu yabancı hayat kadınlarının da bulunduğu 22 ile 38 yaşları arasındaki  27 kadın ile bu kadınları pazarladıkları öne sürülen 18 kişi gözaltına alındı.

Tabanca ele geçirildi

Bir tabancanın da ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 45 kişi minibüslerle Sakarya Emniyet Müdürlüğü\'ne getirildi. Şüpheliler, ‘Fuhuş yapmak, fuhuşa aracılık etmek, fuhuşa yer temin etmek’ suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde fuhuş yaptıkları ve fuhuşa aracılık ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şahıslar, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Karasu ilçesinde 2 gün önce Sakarya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri ve Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri operasyonda; fuhuş yaptıkları ve fuhuşa aracılık ettikleri iddiasıyla önceden belirlenen ev, gazino, otel ve pansiyonlara eş zamanlı operasyon düzenlemişti. 20 adreste yapılan baskında fuhuş yaptıkları öne sürülen yabancı uyruklu kadınlar ile fuhuşa aracılık ettikleri iddiasıyla 20 şahıs gözaltına alınmış, ev, iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Gözaltına alınan şahıslar Karasu ilçesinden Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri çoğu yabancı uyruklu kadınları dün sınır dışı ederken, geriye kalan şahıslar ise sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere Sakarya Üniversitesi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Sağlık kontrollerinden geçirilen şahıslar daha sonra adliyeye sevk edildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]