Karasu Ziraat Odası'nda 556 bin liralık zimmet

Karasu Ziraat Odası’nın önceki Başkanı Fikri Hordoloş ve Genel Sekreter Timuçin Cengiz hakkında zimmete para geçirmek ve görevi ihmal iddiasıyla Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Karasu Ziraat Odası’nda Temmuz 2015’te gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından yapılan denetimde yaklaşık 556 bin liralık bir zimmet tespit edildi. Selami Arık’ın Başkan seçildiği Temmuz 20015’teki seçimin ardından yeni yönetim, seçimi kaybeden Fikri Hordoloş dönemiyle ilgili denetim istedi.

Birlik müfettişleri

Türkiye Ziraat Odaları Birliği müfettişlerinin yaklaşık 3 ay süren incelemesi sırasında Karasu Ziraat Odası’nın hesaplarında önemli açıklar belirledi. Birlik Müfettişleri yaklaşık 3 ay süren  incelemeleri sırasında Başkan Fikri Hordoloş ve Genel Sekreter Timuçin Cengiz’in,  yaptığı usulsüzlükleri tek tek tespit etti.

Savcılığa ihbar

Müfettiş raporunda zimmete geçirildiği belirtilen 556 bin liradan, 338 bin liranın Fikri Hordoloş’tan, 53 bin liranın Timuçin Cengiz’den ve 165 bin liranın ise Hordoloş ve Cengiz’den tahsil edilmesine karar verilirken her iki isimle birlikte Oda Yönetim Kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Muhasebe hataları


Konuyla ilgili gazetemize değerlendirmede bulunan Hordoloş, “Müfettişlerin incelemeleri var. Evet orada muhasebe hataları var. Müfettişler Savcılığa bildirecek. Mahkeme süreci devam edecek. Mahkeme sonunda kimin ne olduğuna karar verilecek. Para konusu muhasebenin. Benimle bir ilgisi yok. Başkan olarak bana zimmet çıkarmışlar” dedi.

Kaynak: Yenihaber
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]