Karasu Limanı'ndan ilk ihracat gemisi ayrıldı

Karasu Limanı'nda ilk ihracat gerçekleşti. Karasu OSB bulunan Gazi Metal Tesislerinde üretilen 8 bin tonluk rulo saç panama bandıralı Cielo Di Tokyo isimli gemiyle Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi.

Karasu Limanı'ndan Gazi Metal’in ilk ihraç ürünü rolo sacını yükleyen Panama bandıralı 22 bin 718 grostonluk gemi 16 ocak günü karasu limanına giriş yaptı. 180 metre uzunluğundaki Cielo Di Tokyo kayıtlara Karasu’dan ihraç malı yükleyen gemi olarak geçecek. Limanın geçici olarak hizmete açılmasıyla ana mendireğin “müzvar” tabir edilen noktasından içeriye giriş yapan gemi Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri tarafından “gümrük kapısından girdiği” şeklinde rapor tutuldu. Bu rapor aynı zamanda Karasu Limanı'nın resmen işletmeye alındığını belgeledi.

Liman Müdürü Gökçen Erdem, ''İnşaat faaliyetlerine başladığımız 2015 yılının dokuzuncu ayından itibaren artık sonuçlandırmış durumdayız. Gerekli izinleri aldıktan sonra 16 Ocak tarihinde limanımıza ilk gemimiz yanaştı. Gemiye yüklemeyi yaptık ve 8 bin ton rulo saç yükü yüklendi. Gemi bu yükle beraber Amerika'ya yola çıkacak. Bu gemiyle beraber Sakarya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek deniz yoluyla ilk ihracatımızı da gerçekleştirmiş olduk.'' dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ''Yıllardır beklediğimiz an bu gün gelmiş bulunuyor. İlimizin ve ilçemizin, halkımızın ekonomik düzeyini yükseltecek olan, Karadeniz’in en büyük limanlarından olan Karasu limanımız bu gün tarihi bir günü yaşayarak İlçemizden ilk deniz yoluyla ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Karasu ekonomisine tabiki, limanın faaliyete geçmesiyle birlikte büyük katkısı olacaktır.'' dedi.

Gemi Kaptanı Ndel B. Dajay, ''Bu limana ilk gemi olarak gelmekten büyük onur duydum gurur duydum, Karasu da yapılmış olah ilk liman gerçekten çok iyi olarak yapılmış bir liman. Buradaki insanların dayanışması ve iş birliği bizlerde oldukça memnun etmiştir. Buraya geldiğimden dolayı da çok memnunum ve verdiğiniz hediye içinde teşekkür ediyorum'' dedi.

Gemi kaptanına Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu seramik üzerine yapılmış liman resmi bulunan plaket verdiler.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]