Karasu Kalesi turizme kazandırılıyor

Sakarya nehri kıyısında bulunan ve günümüze ancak temel kalıntıları kalan, Akkum ve Karapınar mahalleleri arasında kalan Karasu kalesi, Malazgirt savaşından sonra Anadolu’yu fetheden 12-13 yüzyılında Türklere karşı savunma ve haberleşme amacıyla yapılmış olan Karasu Kalesini turizme kazandırılmak için çalışmalar başladı.

Karasu Belediyesi’nin girişimleriyle gün yüzüne çıkartılacak olan 12. Yüzyıla ait kale turizme kazandırılacak. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu 12. Yüzyıldan kalan tarihi Karasu Kalesi, zamanında Sakarya nehrinin üzerindeki ulaşımı gözetlemek için yapılmış olan bir kale. Önceleri ulaşım tekne ve kayıklarla yapıldığı için Sakarya Nehri’nden geçenleri bu kaleden gözetliyorlarmış. Belediyemiz tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına girişimlerde bulunduk. Karasu’nun tarihinin aydınlığa çıkarılması için çapa sarf ediyoruz. Burası sit alanı da olduğundan dolayı bir şey yapamıyoruz.

“Karasu Kalesini Turizme Kazandıracağız”

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tülin Çoruhlu ile birlikte kaleyi gezdik ve gereken çalışmaları başlattık. Kaleyi gün yüzüne çıkartıp, Turizme kazandırmayı ve halkımızın ziyaretine açmayı planlıyoruz dedi.

 Sakarya içinde birkaç zincir olarak güneyden kuzeye doğru uzanan, kale zincirinin son halkası bir karakol kaleyi bölgeye kazandırılması için, Karasu Belediyesi’nin yürüttüğü bir çalışma var, bu çalışmaya bizde iştirak ederek insanlara kültür varlığımızı kazandırmak, kaleyi gün yüzüne çıkartmak ve turizme kazandırmak için çalışmalara başlayacağız dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]