Karasu gümrük kapısı oldu

Ka­ra­su Li­ma­nı, İçişleri Bakanlığı onayıyla resmen 64'ncü gümrük kapısı ilan edildi. Limandan ilk ith­alat 5 Ocak’ta; ilk ihracat ge­mi­si ise 13 Ocak’ta demir ala­cak.


Bakan onayladı

İÇTAŞ Şan­ti­ye ve İşlet­me Mü­dü­rü Gök­çen Erdem, li­ma­nın bit­ti­ği­ni ve ça­lış­ma­ya hazır hale gel­di­ği­ni ifade ede­rek “Bakanlıktan beklediğimiz onay geldi ve Karasu artık gümrük kapısı olarak anılacak. Bir­kaç kamu ku­ru­mu­nun gö­rev­len­di­ril­me­si de kısa sü­re­de so­nuç­la­na­cak. Yeni yılla bir­lik­te li­ma­nı­mız ça­lış­ma­ya baş­la­dı. Bir ak­si­lik ol­ma­dı­ğı tak­tir­de ithal ürün­ler ge­ti­ren ilk yük ge­mi­si 5 Ocak’ta yük bo­şal­ta­cak. İlk ih­ra­catı da Ka­ra­su’da ku­ru­lu Gazi Metal 13 Ocak’ta ger­çek­leş­ti­recek” dedi.

Yolcu da taşınabilir

Li­man­dan sa­de­ce yük ge­mi­le­ri­nin değil talep ol­ma­sı ha­lin­de yolcu ge­mi­le­ri­nin de sefer ya­pa­ca­ğı­nı söy­le­yen Erdem; “RoRo ge­mi­le­ri­nin yanı sıra Ro­taks tipi TIR ve yolcu ta­şı­yan ge­mi­ler var. Uk­ray­na’ya vize zo­run­lu­lu­ğu ol­ma­dı­ğı için ilk etap­ta bu ül­ke­ye gün­lük gi­diş-ge­liş ta­le­bi ola­ca­ğı­nı dü­şü­nü­yo­ruz. Ka­ra­su Li­ma­nı kısa sü­re­de ül­ke­nin önem­li bir li­ma­nı hüv­vi­ye­ti­ni ka­za­na­cak­tır” diye ko­nuş­tu.

Kaynak: Karasuhaber

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]