Karasu cinayetinde flaş gelişme

Karasu ilçesinde yüzleri kapalı şekilde geldikleri muhtarlıkta kendisini darp eden iki kişiden birini öldürüp, diğerini de yaralayan muhtarın yargılandığı dava sonuçlandı.

Manavpınarı Mahalle Muhtarlığı’nda 12 Eylül 2015'de meydana gelen olayda, Özer T'yi (30) tabancayla vurarak öldürdüğü, B.A'yı (23) da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Manavpınarı Mahallesi muhtarı A.T.'nin yargılanmasına Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık A.T., tarafların yakınları ve avukatları katıldı. 
Polis duruşma salonunda geniş güvenlik önlemi aldı.

Maktul yakınlarının avukatı, sanığın sosyal medyada paylaşılan silahla çekilmiş fotoğrafını mahkemeye sunarak; "Sanık görevi gereği birleştirici olması gereken bir insandır. Yapısı itibariyle görevinin gereğini yerine getirmemiştir. Paylaştığı fotoğrafa pek çok kişi tepki yorumu yapmıştır" dedi.

Sanık avukatı Abdurrahim Burak ise maktul ile sanık arasındaki sorunun muhtarlık görevinden kaynaklanmadığını, kişisel olduğunu söyledi. Muhtarlık binasına başı yüzü örtülü giren maktul ve beraberindeki kişinin muhtara direk kafa atarak yumruklayıp saldırdığını kaydeden Burak; "Müvekkilim saniyeler içerisinde gerçekleşen olayda kendisine saldıranların hangi amaçla geldiğini, üzerlerinde silah olup olmadığını kestirebilmesi imkansız. Sanık düşerken silahını ateşliyor. Ayaklarına ateş ediyor. Yaralamadan sonra 9 kurşunu daha var. Kastı olsa devam eder. Olayda meşru müdafaa var. Adaletli bir karar bekliyoruz" dedi.

Tutuklu sanık A.T. de olaydan ötürü çok üzgün olduğunu söyledi. Bu olayın başına gelmemesi için elinden geleni yaptığını anlatan A.T.; "Beni daha önce dövdüler. Saldırdılar, ateş ettiler. Kaymakama 'beni öldürecekler yardım edin' dedim. Jandarmaya, polise gittim. Can güvenliğim için muhtarlık binasını taşıdım. Kamera taktırdım. Kaç sefer geldiler. Zaman zaman tuvalete saklandığım oldu. Sakarya Nehri kenarında bir yer var onu istiyorlar. "Ben ancak beş yıllığına izin verebilirim" dedim. O kadar süre için yatırım yapılmaz dediler. "Ben 5 yıllık muhtarım. Benden sonrasına karar veremem" dedim. Olay günü içeri girdiklerinde ayaklarımın bağı çözüldü. Öldürme kastım yoktu. Yere ateş ettim. Yaralandığını bilsem kendim hastaneye götürürdüm. İki kızım var. Hayatım maf oldu. Keşke hiç muhtar olmasaydım. Mahkemenin vicdanına sığınıyorum. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Sanık A.T., sosyal medyada paylaşılan silahlı fotoğrafı kendisinin izni olmadan bir arkadaşının paylaştığını sözlerine ekledi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanığa cinayet suçundan tahrik indirimi uygulayıp 10 yıl hapis cezası verdi.
Sanığa B.A'ya yönelik silahla yaralama suçundan ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Toplam 13 yıl 4 ay hapis cezası alan sanık tahliye edildi.

Sanığa yurt dışı yasağı konuldu. 
Dava temyiz için yargıtay'a gidecek.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]