Karagöl yaylasında farklı bir hizmet

Taraklı İlçesi Karagöl yaylasında gölet yakınında çay ocağı açan Uğurlu mahallesinden Taraklı’nın sevilen esnaflarından Alaattin Özkan (55) yaylada farklı bir hizmet sunuyor.

Gölet kenarında çay ocağında müşterilerine saz keyfi sunuyor
40 yıl önce bağlama çalmayı öğrendiğini söyleyen Alaaattin Özkan Karagöl yaylasında çay ocağına gelen müşterilerinin isteği olursa 10- 15 dakika saz çalarak eğlencelerine sazın sihirli nağmelerini katıyor. Alaattin Özkan yaptığı açıklama da şunları kaydetti:

Saz severler saz hasretini Karagöl yaylasında gideriyor
“ Ben 40 yıl önce saz çalmayı öğrendim, dağlarda, yaylalarda çaldım. Ben Taraklı İlçesi Uğurlu mahallesindenim.Yaylamız turist akınına uğruyor.Çay ocağı işletiyorum.Saz çalmayı iyi bilirim. Müşteriler saz çalmamı istedi mi böyle ara ara 15- 20 dakika çalar, neşe katarım. Bu tamamen içimden gelerek yaptığım bir sanat. Sanatçı insan sanatı icra ettikçe mutlu olur.Başka yerde çalamıyorum. Buraya gelenler çok mutlu oluyor. Saz isteyen gelsin yaylada ki çay ocağımıza"

Köy ürünlerinden kahvaltı
"Çay ocağımızda kahvaltı hizmeti de vermekteyiz.Neşe ve muhabbet içerisinde müşterilerimize en iyi hizmeti verme gayretindeyiz” 

Kahavaltı da tamamen köy ünlerinin yer aldığını ifade eden Alaattin Özkan “Karagöl yaylasına gelen herkesi çay ocağına davet ediyorum” dedi 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]