Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan SAÜ ziyareti

Sakarya’da savunma sanayisine üretim yapan Kara Kuvvetleri 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı Fabrika Komutanı Albay Sinan Eren ve beraberindeki heyet Sakarya Üniversitesi’ne işbirliği ziyaretinde bulundu.

Programın ilk kapsamında Sakarya Teknokent ve ar-ge firma ziyaretleri gerçekleştirilerek, sırasıyla Biyomedikal Laboratuvarı, Metalurji ve Makine Mühendisliği, Merkezi Laboratuvar, Termal Sprey Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (TESLAB) ve Biyomedikal, Manyetik, Yarıiletken Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaret edildi.

Teknokent firmaları ile savunma sanayi projeleri gelişecek

Tank Palet yetkilileri ile Sakarya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalarla Askeri araç ve teçhizatlarına kullanımında sanal gerçeklilik etkisinin artırılarak, kullanım ve öğrenme kolaylığı sağlanabilecek projeler, yakıtların tekrar geri kazanımları ile askeri ürünlerin malzeme sağlamlıkları alanında mevcut projelerin değerlendirilmesi ve askeri projelerin sanal tehditlerine karşı yapılabilecek siber saldırıların önlenmesi gibi konular üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin “Ülkemizin savunma sanayisinde dışa bağımlılığının azaltılması gerçekten bizler için mutluluk vericidir. Ar-Ge ve teknoloji tabanlı çalışmalarımız ile savunma sanayisinin gelişimi çok hızlı olacaktır. Dünya ülkeleri ile bu konuda ticarileştirme anlaşması yaparak, 2023 ekonomik hedeflerimize de ulaşabileceğiz ” dedi. SAÜ ve Sakarya Teknokent olarak ar-ge çalışmalarına her daim destek verebileceklerini ifade eden Prof. Dr. Engin, çalışmalarda araştırma alt yapılarının da kullanılabileceğini vurguladı.

Alt yapı kullanımı

Ziyaret kapsamında ilk olarak SAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal laboratuvarı ziyaret edilerek, yapılan çalışmalar hakkında Yard. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız’dan bilgiler alındı. Akabinde Sakarya Üniversitesi Araştırma-Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (SARGEM) Müdürü Prof. Dr. Hatem Akbulut SARGEM ve SARGEM’e bağlı dört adet yeni merkezi laboratuvar hakkında bilgi verdi. SARGEM Müdürü Prof. Dr. Hatem Akbulut, “SARGEM, 13 Mart 2014 tarihinde resmi gazete yayınlanan yönetmelikle resmen kuruldu. Sakarya Üniversitesi’nin temel uygulamalı ve disiplinler arası alanlarında ileri seviyede araştırma altyapısını oluşturmak amacıyla kurulan SARGEM, Ar-Ge faaliyetlerini merkezi bir organizasyon çerçevesinde düzenleyerek tüm birimlerindeki araştırmacıların verimli ve yaratıcı bir ortamda çalışmalarına imkân sağlayacak bir merkez olacak” şeklinde konuştu.

SARGEM’in ardından Termal Sprey Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (TESLAB) da yapılan çalışmalar hakkında Prof. Dr. Fatih Üstel bilgi verdi. Biyomedikal, Manyetik, Yarıiletken Malzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (BİMAYAM) da Prof. Dr. Mehmet Özacar ziyaret edildi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]