Kar sağanakları geliyor...

Sakarya yarından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Yarın akşam saatlerinden sonra havanın soğumasıyla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü ise kar yağışının yer yer yoğun olacağı bildirildi. Kar yağışının cumartesi gününe kadar sürmesini beklediklerini belirten uzmanlar, sıcaklıkların gece eksi 7-8 dereceye kadar düşeceği uyarısında bulundu.

Bahardan kalma günleri yaşayan Sakarya'da güneşli hava yarından itibaren yerini yağışa bırakacak. Yoğun kar yağışları ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşleri bekleniyor. Şehirde, Çarşamba günü beklenen kar yağışlarının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek 02 Ocak 2016 Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarında ciddi düşüşler yaşanacağını, sıcaklığın gece eksi 7-8 derecelere kadar düşeceğini belirterek don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. 

Pazar gününden itibaren sıcaklıkların artmasının beklendiği vurgulandı.
 
Önümüzdeki 5 gün için beklenen hava durumu ve sıcaklıklar şöyle;

29 Aralık Salı: Yağmurlu (Geceden itibaren karla karışık yağmur ve kar), Sıcaklık: Gündüz 13, Gece 3 Derece
30 Aralık Çarşamba:Kar yağışlı, Sıcaklık: Gündüz 4, Gece 1 Derece
31 Aralık Perşembe: Kar yağışlı, Sıcaklık: Gündüz 1, Gece -2 Derece
1 Ocak Cuma: Kar yağışlı, Sıcaklık: Gündüz 1, Gece -4 Derece
2 Ocak Cumartesi: Kar yağışlı, Sıcaklık: Gündüz 2, Gece -3 Derece
Sakarya bugünden itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine giriyor. Akşam saatlerinde başlaması beklenen yağışların kuvvetlenerek gece yarısından itibaren karka karışık yağmur ve kara dönüşeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilimizinde yer aldığı yerler için uyarı yayımladı. Cumartesiye kadar sürmesi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı, yetkilileri ve vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, ülkenin hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Yoğun kar yağışları ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşleri bekleniyor!

Genel durum

Yapılan son değerlendirmelere göre; Sakarya Salı günü akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

29.12.2015 Salı; Karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

30.12.2015 Çarşamba; Kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

31.12.2015 Perşembe; Görülmesi beklenen kar yağışlarının yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

01.01.2016 Cuma; Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

02.01.2016 Cumartesi günü; Yağışlı sistemin etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Tipi bekleniyor

Şehirde Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra beklenen kar yağışlarının aynı gün akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği bekleniyor.Kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yer yer tipi olayı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamlar olmak üzere buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Oluşması muhtemel riskler

Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Don Olayı

Alınabilir önlemler

Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]