Kapanan yollar onları yıldırmadı

Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (SAKDER) üyeleri, yoğun kar nedeniyle Karasu’da kapalı yollarda minibüslerinde çalışmaması sonucu ilçe merkezine uzak olan hastaneye sağlık çalışanlarını ulaştırmak içi adeta seferber oldu.

HASTALARI DA TAŞIDILAR

SAKDER üyeleri, ulaşımın sağlamadığı iki mahallede de evde sağlık hizmeti alan hastaları evlerinden alarak hastaneye götürdü. Hastalar diyaliz ünitesinde tedavilerinin yapılmasının ardından ise SAKDER üyeleri tarafından tekrar evlerine bırakıldı. Özel araçlarıyla kapalı yollarda ilerleyerek sağlık çalışanlarına ve hastalara hizmet veren SAKDER’e Hastane Başhekimi Uz. Dr. Yasin Kılıçarslan, hastane çalışanları adına teşekkür etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK

Kılıçarslan “SAKDER üyelerini bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyorum. Hem karda hastaneye ulaşmakta güçlük çeken personelimize yardımcı oldular, hem de kar nedeniyle hastaneye gelemeyen hastaları getirerek hayır dua aldılar. Gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi. Dağcılık, kampçılık, tüplü dalış gibi doğa sporları ile uğraşan SAKDER üyeleri doğa şartlarına hazırlıklı olduklarını belirterek, sağlık çalışanlarının her daim yanlarında olduklarını dile getirdiler. İki yıldır arama kurtarma alanında çalışmalar yapan SAKDER, il genelinde faaliyetlerini artırarak sürdürüyor.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]