Kanserli çocukların umuduydu

Adapazarlı Aykut'un kanserli çocuklara umut olan eşi, hastalığı sebebiyle 28 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da yaşayan Adapazarlı Aykut Kadir Kurt ve eşi Dilara Kurt, ilik arayan çocuklara yardım eli uzatmak için 2013 yılında “Belki de sensin” isimli projeyle yola çıktı. Kök hücre nakli konusunda farkındalık artırıcı çalışmalar yapan ve kanserli çocuklara umut ışığı olan proje, kısa sürede birçok gönüllünün desteğini aldı.

Projeyi hayata geçiren 28 yaşındaki Dilara Kurt’a, 2015 yılının aralık ayında hamileliliğinin 8. ayında lenf kanseri teşhisi konuldu. Çift, oğulları Demir’e 6 hafta erken kavuştu. Fakat rahatsızlığı onun peşini bırakmadı. Yaklaşık 1 senedir hastalıkla mücadele eden 28 yaşındaki Dilara Kurt tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 9 aylık Demir ise annesiz kaldı.

Kurt’un cenazesi, bugün öğlen namazının ardından İstanbul Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nden kaldırıldı ve defnedildi.

Kurt'un sosyal medyada en son paylaştığı yazı, herkesi duygulandırdı. İşte o yazı:

''Geçen yıl aşure yapamamıştım hamileydim ve zor geçiyordu hamilelik, meğer hastaymışım da o yüzden zormuş. Bu yılda yapamadım. Bu kez hamile değilim çocuk da bakmıyorum ama hala hastayım. Annem hem bizim oğlana hem koca aileye bakıyor ama o yaptı. Bana hastaneye getirdi. Benimkinin üzerinde nar yok. Nar bana yasak! Özgürlüğüm çoktan gitti elimden. Aşure yapıp üzerine nar koyabilme özgürlüğümü geri istiyorum! Özgürlüğüme müdahale edenin alnını karışlardım bu kez İlahi bir müdahale var elimden bir şey gelmiyor. Teoman'ın şarkısı var ya "en sevdiği renk mor olan kadın en sevdiği kelime asi...... Tanrı'ya sığınan kız çocuğu geceleri, isyankar gündüzleri"

 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]