Kamu hastanelerinde Ebeler Haftası kutlandı

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlık sağlık tesislerinde 21-28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında kutlama programları düzenlendi.

Yenikent, Akyazı, Hendek, Kocaali, Kaynarca devlet hastanelerinde düzenlenen etkenliklerle; doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin anne ve bebeğe sağlanması gibi hizmetleri yürüten ebelere yönelik kutlama programları yapıldı.

YENİKENT

Yenikent Devlet Hastanesi Başhekim Op. Dr. Adil Murat Akgül, hastanede hizmet veren ebelerle bir araya gelerek pasta kesti. Akgül "Doğum sancısı çeken annenin acılarını dindiren, yeni bir canlının dünyaya gelmesini sağlayan tüm ebelerimizin Ebelik Haftasını kutluyorum." dedi.

AKYAZI-HENDEK

Akyazı Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte ise Başhekim Dr. Yavuz Tepeçınar, hastane yönetimiyle birlikte ebe personeli tebrik etti. Tepeçınar, başarılı çalışmalarından dolayı ebelere teşekkür etti. Hendek Devlet Hastanesi’nde Başhekim Op. Dr. Celalettin Akyol ile hastane yönetimi ebe personelle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başhekim Akyol, özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

KOCAALİ

Kocaali Devlet Hastanesi’nde ebeleri ziyaret eden Başhekim Dr. Selman Alikılıç, teşekkür belgesi takdim ederek Ebeler Haftası’nı kutladı. Başhekim Alikılıç “Bir ailenin özlemle beklediği bireyinin dünyaya gelmesine tanıklık eden, bu mucizevî olayın gururunu yaşayan ebeler, bu sebeple toplum içinde saygın bir yer edinmiştir. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.

KAYNARCA

Kaynarca Devlet Hastanesi Başhekimi Aysun Atakay, hastanede görev yapan ebelere teşekkür belgesi ile günü anısına hediye takdim etti. Atakay “İki hayatın sorumluluğunu taşıdığınız için yükünüz ağır. Bu bilinçle hareket eden, sağlık hizmetlerine katkı sağlayan tüm ebelerimize teşekkür ediyorum. Bu özel günlerini kutluyorum.” diye konuştu.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]