Kadro isteyen gıda teknikerleri böyle seslendi:

Gıda Teknikerlerinin yaşadığı kadro mağduriyetine karşı yapılan çözüm çağrılarına, Sakarya'dan da sesler yükseldi. Kadro mağduru Gıda Teknikerleri, gerek sosyal medyadan gerekse basın aracılığı ile seslerini yetkili mercilere duyurmak için harekete geçmiş durumda.

Birçok kurumda gıda uzmanı vasfı bulunmayan ve yeterli bilgi birikimine sahip olmayan meslek gruplarının bu iş için yetkilendirildiğinin altını çizen Gıda Teknikerleri, diplomalı Gıda Teknikerleri olarak bu işleri aslen kendilerinin yapmaları gerektiğini savunuyor. Seslerinin gerekli mercilere ulaşması için var gücüyle çaba sarf ediyor.

Sakarya'da yaşayan Semanur Sallı isimli gıda teknikeri konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a önemli açıklamalarda bulundu.

Kadro mağduriyetlerinin giderilmesi için gerek sosyal medya, gerek ulusal ve yerel medya olmak üzere her türlü organ aracılığıyla harekete geçtiklerini ifade eden Semanur Sallı, Gıda Teknikerlerinin kadro mağduriyeti konusunda; “Otellerden belediyelere, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri’nden Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlara kadar birçok alanda görev almamız gerekirken maalesef bu alanda kadro olmadığı için istihdam edilemiyoruz. Normal şartlarda bizlerin yapması gereken denetimleri şuandaki uygulama ile zabıta veya diğer ilgili müdürlüklere bağlı personeller gerçekleştirmekte. Bizler de yanlışa dur demek istiyoruz ve bu konuda mağduriyetimizin giderilmesi için mücadele vermeye başladık” şeklinde konuştu.

"Önemli bir durum atlanıyor"

Gıda teknikerlerinin günümüz koşullarında özellikle sağlıklı beslenme konusundaki ihtiyaçlara cevap verilebilmesi için önemli bir yer teşkil ettiğini belirten Sallı; ”Gıdacıların yapması gereken çok önemli bir durum atlanıyor ya da görmezlikten geliniyor. Son 50 yıla baktığımızda gıdaların denetimsizliği ile hijyenik olmayan ortamlar ve daha çok kar amaçlandığından insan sağlığı tehlikeye giriyor. Bu da insanın biyolojik yapısına kadar bozulmalara neden oluyor” ifadelerine yer verdi.

Sağlıklı bir yaşam

Sağlıklı bir yaşamın sağlıklı gıdalarla olacağını, bunun da yolunun sağlıklı üretimden geçtiğini vurgulayan Semanur Sallı şu ifadelere yer verdi; “Bunun için gıda teknikerlerinin ürünün fabrikaya girişinden sofrada tüketilmesine kadar geçen sürede yer almaşı gerekir. Gıda teknikerleri bu sistemde olmazsa ne olur sorusu şuan ülkemizde açık ve net gözüküyor. Sağlıksız gıdalar her markette her kasapta her manavda var. Eğer hükümetimiz, bakanımız sağlıklı bireyler yetişsin istiyorsa; gıda denetimini üretim hattında gıdacılara yer vermeli. Gelişmiş ülkelerde ambalajı bozuk gıdalar tüketilmezken bizim ülkemizde bırakın ambalajı, kullanılan malzemeler bile incelenmiyor. Üretici kar peşinde satıcı kar peşinde olduğu surece bu çark devamlı hata verecek ve bu çark hatalı olduğu sürece insan sağlığı zarar görüyor. Aynı zamanda mikrobiyolojik analizler yaptığımız için özel hastane laboratuvarında çalışabildiğimiz gibi devlet hastanelerinde de çalışmak hakkımız. Bu yönden de kadro açılmasını istiyoruz.”

İmza kampanyası

Sallı, mağduriyetin giderilmesi için internet ortamındaki imza kampanyası platformu olan change.org adresinde Gıda teknikerlerine kadro istiyoruz başlığı altında www.tarim.gov.tr - www.basbakanlik.gov.tr - www.tccb.gov.tr: Gıda teknikerlerine kadro istiyoruz isimli kampanyayı imzalamaları çağrısında bulundu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]