Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘bin aydan hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Sakarya’da coşkuyla idrak edildi.

Sakarya’da şehrin en eski camilerinden biri olan Orhan Camii, Kadir Gecesi’nde doldu taştı. Kılınan teravih namazında Filistin’de yaşanan katliamın durması ile dünyada barış ve huzurun hakim olması adına dualar edildi. Namaz sonrası Orhan Camii’ne getirilen Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV)’in sakal-ı şerifi cemaate sergilendi. Duygusal dakikaların yaşandığı sergileme sırasında camiyi dolduran cemaat, sakal-ı şerife dokunabilmek için birbiriyle yarıştı.

Kılınan teravih namazı sonrası gecenin önemi hakkında konuşan Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas, “Bu mübarek gecede biz müminler olarak coşku içerisindeyiz. Bu gecenin bereketine, feyzine İslam alemi olarak insanlık alemi olarak çok muhtacız. Sevginin, saygının, barışın, esenliğin adresi İslam’dır, Kur’an’dır, Hz. Muhammet (SAV)’in yoludur. İşte bu gece, işte bu rahmet deryası bize bu hakikati ifade ediyor. Elbette ki Gazze’yi unutmayız, Suriye’yi, Mısır’ı unutmayız. Dua ediyoruz, yalvarıyoruz Yarabbi, Kur’an hürmetine, bu coşku, heyecan hürmetine Gazze’de ki Müslüman kardeşlerimize zafer ve kurtuluşlar nasip eyle” şeklinde dua etti.

Öte yandan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi tarafından Kent Meydanı’nda ‘Filistin için duaya davet’ programı gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı programda, dualar edilerek, Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]