Jandarma, kaçak avcıya önce ceza yazdı, sonra da...

Kaynarca İlçesi'nde Acarlar longozunda sandalla açılarak balık avlayan İ.K., jandarma ekiplerince yakalandı. İşsiz olduğu için yakaladığı balıkları satmak istediğini söyleyen İ.K.'ya kaçak avlanmak suçundan 329 TL ceza kesilirken, jandarmanın girişimiyle bir inşaat firmasında işe başlaması sağlandı.

Kaynarca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Acarlar longozunda sandalla balık avlayan kişiyi görerek uyarıda bulundu. Jandarma, balık avlayan kişinin sandalla kıyıya gelmesini isterken, uyarıları dikkate almayan kişi sandalla kaçtı. Jandarma ekipleri kimliğini tespit ettiği kişiyi ilçe merkezinde yakaladı. 2 çocuk babası İ.K. işsiz olduğunu, balıkları satarak evinin geçimini sağlamak istediğini söyledi. Jandarma, İ.K.'ya kaçak avlanmak suçundan 329 TL para cezası keserken, kolluk kuvvetine muhalefet suçundan ise hakkında işlem yaparak adliyeye sevk etti. İ.K. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Jandarma, adli işlemlerin ardından İ.K.'ya iş bulmak için çalışma başlattı. Bir inşaat firması ile görüşülerek İ.K.'nın geçindirmek zorunda olduğu ailesi hakkında bilgi verilerek, işe alınması için teklifte bulunuldu. İ.K. jandarma sayesinde bugün inşaat firmasında işçi olarak işe başladı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]