"İzinsiz SMS'e para cezası uygulanması devam etmeli"

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketicilerin cep telefonlarına izin alınmadan kısa mesaj gönderdikleri gerekçesiyle firmalara para cezası verilmesine ilişkin, "Cezaların uygulanmasının süratle devam etmesi gerektiği düşüncesindeyiz" dedi

Ağaoğlu, Türkiye'de ilk kez "Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında Kayseri'de 7 firmaya vatandaşlara izinsiz cep telefonu mesajı (SMS) gönderdiği gerekçesiyle idari para cezası uygulandığını hatırlattı. 

Bir firmaya 6 kez bin lira, 5 firmaya biner ve bir firmaya 2 bin lira para cezası verildiğini  anımsatan Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Cezaların uygulanmasının süratle devam etmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Bunun için gerekirse ilgili kurumun personel sayısının artırılarak başvuruların daha hızlı sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Tüm tüketicilere tavsiyem, hala ardı arkası kesilmeyen bu mesajları şikayet etmek için küçük bir zahmete katlanmaları. Böylece kesilecek cezalarla hem bütçeye hem de bu mesajları gönderenlerin cezalandırılmasına katkı sağlamış olurlar." 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]