İşte yeni stadın yapımının biteceği tarih

TOKİ'nin (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) Adapazarı Çevreyolu üzerinde 126 bin metrekarelik alanda yaptırdığı Sakaryaspor'un 28 bin 160 kişilik stadının yüzde 60'lık kısmı tamamlandı. Stad yapımının bir aksilik yaşanmaması halinde 2016 yılının Temmuz ayının sonuna kadar bitirileceği bildirildi.

Spor Toto 3'üncü Ligi'nde mücadele eden Sakaryaspor'un yeni stadyumunun 2016-2017 sezonuna yetiştirilmesinin planlandığı, bittiği zaman yeşil siyahlı takımın yıllardır mücadele ettiği şehir merkezinde kalan 11 bin 500 seyirci kapasiteli stadyuma veda edeceği bildirildi. Türk futboluna Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Turhan Sofuoğlu, Tuncay Şanlı ve Hakan Şükür gibi birçok ünlü futbolcuyu kazandıran Sakaryaspor için yapılan stadyum inşaatında çalışmaların hızla devam ettiği, çatı kapama çalışmalarında ise sona gelindiği açıklandı.

Şantiye şefi inşaat mühendisi Fazlı Ekşi, "Stadyum inşaatımız fiziki olarak yüzde 60 seviyesinde. Çelik çatımız yapım, yüzde 80'ne ulaştı. 28 bin 160 adet de koltuk kapasitesine sahibiz. Eğer bir aksilik yaşanmazsa stadı önümüzdeki Temmuz ayının sonuna kadar teslim etmiş olacağız" dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]