İşte yeni 2. El Oto Galericileri sitesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2. El Oto Galericileri Sitesi Projesi ile ilgili alanın belli olduğunu ve bölgede kamulaştırma işlemlerinde sona geldiklerini söyledi.

Başkan Zeki Toçoğlu, şehrin merakla beklediği 2. El Oto Galericileri Sitesi Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu, “SATSO ile birlikte 2. el oto galericileriyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Daha önce Tır-Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi, Süpürgeciler Sitesi ve Hayvan Pazarını şehrin hizmetine sunduk. Bunun dışında esnafa dönük birçok çalışmayı hayata geçirdik. Şimdi de Uzunçarşı’da bir dönüşüm yapıyoruz. Kısacası şehri dönüştürüyoruz” diye konuştu.

2. el oto galericileri ile ilgili yürütülen çalışmayı çok önemsediklerini anlatan Toçoğlu, şunları kaydetti; "SATSO Başkanımız Mahmut Kösemusul da bu konuyu sürekli gündeme getiriyordu. Bu yapıların artık şehir merkezinde değil, daha düzenli ve daha iyi standartlarda ticaret yapabilmelerini istiyoruz. Bu konuda esnafımızla gereken görüşmeler yapılıyor. Süreç ilerledikçe daha yoğun bir şekilde görüşeceğiz."

Esnafın İstemediği Hiçbir Çalışmada Yer Almayız

100’e yakın dükkan, açık oto pazarı ve büyük bir otopark ile şehre yakışacak yeni bir çalışmayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Toçoğlu; "Burada en önemli sorumluluk esnafımızda. Gerek Büyükşehir Belediyesi olarak biz; gerekse de Ticaret ve Sanayi Odamızın esnafa rağmen hiçbir çalışmanın içerisinde olması mümkün değildir. Her çalışmada dile getiriyoruz: ne yaparsak yapalım esnafla birlikte yapacağız. Esnafla konuşarak, tüm detayları masaya yatırarak, birlikte hareket edeceğiz. Esnafımıza ve şehrimize faydası olmayan anlayışlardan sıyrılmamız gerekiyor. Dönüşüm çalışmaları bu hassasiyetle bir bir hayata geçirilmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Proje Alanı Belirlendi

Sitenin inşa edileceği alanın belirlendiğini vurgulayan Toçoğlu; "Burayla ilgili planlama çalışmaları tamamlandı. Şuan kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı, üstyapı, hangi ihtiyaç gerekliyse elimizden geleni yapacağız" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]