İşte Sakarya Üniversitesi'nden ihraç edilenlerin sayısı

Olağanüstü hal ilanının ardından çıkarılan 672, 675, 677 ve 679 sayılı kanun hükünde kararnamelerle üniversitelerde görev yapan toplam 4478 öğretim elemanı ihraç edildi. En çok akademisyen ihraç eden üniversiler, Süleyman Demirel, İstanbul ve Gazi üniversiteleri oldu. Sakarya Üniversitesi ise 85 ihraç ile 17. sırada.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, üniversitelerden Eğitim Sen üyesi 117 akademisyenin ihraç edildiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Eğitim-Sen üyelerini ihraç etme rekoru Ankara Üniversitesi’nde. İkinci sırada Kocaeli ve Mardin Artuklu üniversiteleri geliyor. Eğitim -Sen üyelerinden ihraç edilenlerin bir bölümü imzacı olmayıp bulundukları üniversitelerde muhalif kimliği ile bilinen akademisyenlerden oluşmaktadır. Eğitim-Sen üyelerinin ihraç edilmesinin altında imzası olan rektörlerin OHAL’i fırsata dönüştürmek isteyen rektörler olduğunu, bu üniversite rektörlüklerinin üniversitelerinde büyük bir ‘cadı avı’ başlattıklarını söylemek mümkündür. Bazı üniversitelerde ise emekliliği gelmiş üyelerimiz emekliye ayrılmaya zorlanmakta, emekli olmadıkları takdirde ihraç edilmekle tehdit edilmektedir.’’

Yüzde 3.46

Kamu üniversitelerinde görev yapan akademik personelin yüzde 3.46’sının ihraç edildiğine dikkat çeken Karaca, “Uygulanan bütün bu anti demokratik yöntemler ile akademisyenler sindirilmek ve susturulmak istenmekte, atılanlar üzerinden geride kalanlara gözdağı verilmesi amaçlanmaktadır. Herhangi bir soruşturma ve disiplin işlemi yapılmadan, bir fiil işlenmiş varsayımı üzerinden sürdürülen işten çıkarma uygulamasına tabi tutulan akademisyenlere yönelik yaşanan bu kıyım politikasına son verilmeli, üniversiteyi üniversite yapan evrensel ilkeleri ayaklar altına alan OHAL hukukuna dayandırılarak işine son verilenler yeniden görevlerine iade edilmelidir’’ dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]