İşte sağlıklı ve doğal beslenmenin yolları

Adapazarı İlçesi\'nde uzun yıllardır aktarlık yapan Ahmet Yaman (Balcı Ahmet) insanların doğal sağlığa yönelmelerini ve doğal besinleri tüketmelerini önerdi.

Doğal beslenmenin sağlığımızı korumanın en faydalı yaşam biçimi olduğunu söyleyen Yaman çocukların organik olmayan besinlerden kaçınmalarını onun yerine bitkisel, doğal çaylar içeren yiyecek ve içecekleri tüketmelerini istedi.

Uzun yıllardır şifalı bitkiler konusunda bilgi edinen ve şifalı bitkisel ürünlerin satışını yapan Yaman, "İnsanların yedikleri ekmekten, içtikleri suya kadar tükettikleri gıdalara kesinlikle sağlıklı ve doğal olmasına dikkat etmeliler. Hava ve mevsim değişikliklerine ayak uyduramayan insanların direnci çok çabuk düşüyor. Bunun için insanlara her mevsim doğal çay tüketmelerini öneriyorum. Tüketiciler ürün alırken, kesinlikle bakanlık denetimli ürünler almalıdır ve aldıkları ürünlerde kimyasal madde, boyalı ürünlerden uzak durmalı, aldıkları ürünlerin araştırmasını yaparak almalıdırlar. Çocukların beslenmelerine dikkat etmelerini kızartma tarzı yemekler yedirilmemesine doğal ve sağlıklı ürünler tüketilmesine dikkat edilmelidir. Bebek mamalarında ise doğal buğdaydan yapılmış eski usul mamalar tercih edilmelidir” dedi.

Maraş Tarhanası

Yaman bunların yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü’nün faydalı ürünler arasında seçtiği Maraş Tarhanası (Firik)’ inde tüketilmesini ve sağlığa yararlı olduğunu söyledi. Özellikle obeziteye karşı etkili ve kilo vermek isteyen bayanların sıkça tüketmelerini söyleyen Yaman, “Osmanlı zamanında atalarımıza yedirilen Maraş Tarhanası şimdi de çocuklarımıza yedirilmelidir" dedi.

Yaman, vatandaşlara öneride bulunarak, "Yarım bardak ılık su, bir tatlı kaşığı doğal elma sirkesi, bir tatlı kaşığı bal, bir tane elma suyu sıkılıp sabah akşam günde 2 kez içilirse vücuda direnç kazandırıp hastalıklara karşı korur. Damarları açar, şekere faydalıdır” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]