İŞKUR'dan engelli istihdam eden işverenlere teşekkür belgesi

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Engelliler Haftası dolayısıyla Sakarya'da en çok engelli istihdam eden işverenlere teşekkür belgesi verdi.

 Her hafta İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasında engelli açığı olan işverenlerle engellileri buluşturarak firmaların açık kontenjanlarını kapatan İŞKUR, hafta münasebetiyle en çok engelli istihdamı sağlayan işverenleri de unutmadı. İşverenleri ve firmada çalışan engellileri ziyaret ederek, engelli istihdamı konusunda görüş ve önerileri dinledi.

Engeliler Haftası dolayısıyla engelli istihdamı hakkında açıklamada bulunan İŞKUR Müdürü Tekin KAYA, Sakarya'da İŞKUR  aracılığıyla İş Kanununa tabi statüde özel sektörde, 2.296, kamu sektöründe de 171 olmak üzere toplam 2.467 engelli istihdam edildiğini belirtti.

Bunun yanında İlimizde 50 ve üzeri işçi çalıştırdığından engelli istihdam zorunluluğu bulunan 395 firma olduğunu ayrıca, bu sayının altında işçi çalıştırdığı halde engelli istihdam eden işverenlerin de azımsanmayacak sayıda olduğunu ifade etti.

Kendi işini kuracak engelliler için de İŞKUR, girişimcilik eğitimlerine katılmaları şartıyla brüt asgari ücretin 20 katına kadar olan 35.540.-TL tutarında hibe desteğinde bulunmaya devam ediyor. Söz konusu hibe destekleri, sabit işyeri kurmaktan tarım ve hayvancılık alanlarına kadar her türlü girişimciliği kapsıyor. Ayrıca, işe girme güçlüğü içerisinde olduğu halde bedenen çalışabilecek durumda olan engellilerin, Kurumun düzenlediği Toplum Yararına Programlarda  6 ila 9 ay süreyle geçici olarak istihdamlarına öncelik veriliyor.

Bununla birlikte, engelli istihdam eden işverenlere SGK prim desteği bulunmaktadır. Özel sektörde kontenjan kapsamında ( 50 ve üzeri işçi çalıştıran) engelli istihdam eden işverenlerin, sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı hazinece karşılanmaktadır. Ayrıca, kontenjan fazlası engelli çalıştıran veya yükümlü olmadıkları halde engelli istihdam eden işverenlerin çalıştırdıkları her bir engelli için de sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı devlet tarafından ödenmektedir.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]