İşçilerin korku dolu anları

Sapanca'da bir kereste fabrikasında depoya düşerek mahsur kalan 2 işçi AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Dün akşam saatlerinde, Sapanca'da bir kereste fabrikasında çalışan 2 işçi tutkal deposunun üzerinde çalışırken içerisinde bir miktar tutkal bulunan kazana düştü. AFAD'ın ''Tutkal kazanı'' olarak adlandırdığı yere düşen işçileri arkadaşları çıkartamayınca İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) bilgi verildi. Fabrikaya gelen AFAD ekibi 6 metre derinliğindeki kazanın içindeki 2 işçiyi halatlarla yukarı çıkardı. 112 Acil ekibi işçilere müdahalede bulundu. Yaralanan 2 işçi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

AFAD, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

''Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezimize akşamüstü gelen ihbarda; Sapanca İlçesinde bir kereste imalathanesinde iki işçinin tutkal kazanına düştüğü ve mahsur kaldığı bildirilmiştir.

İhbar üzerine harekete geçen Arama Kurtarma Birliği nöbetçi ekiplerimiz 5 personel ve 1 araç ile olay yerine derhal sevk edildi. Kazanda mahsur kalan vatandaşlar için başlatılan operasyonda ekiplerimiz ip ve halatlarla istasyon kurduktan sonra 6 metre yükseklikten kazana inerek vatandaşlara sağ olarak ulaşmış ve sağlık ekiplerine teslim edilmiştir.

Yaşanılan olayda sağ olarak kurtarılan Vatandaşlarımıza Sakarya AFAD olarak geçmiş olsun dileriz.''
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]