İş kazası sonucu felç kaldı, açtığı davayı kazandı ama...

İş kazası sonucu omurilik felci olan 59 yaşındaki Cengiz Torun kendisine bir yardım elinin uzanmasını bekliyor.

Evren Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk babası Cengiz Torun iddiaya göre, 2012 yılında bir inşaat firmasında kalıp ustası olarak işe başladı. Torun, 2012 yılının Ekim ayında çalıştığı yerden düşerek yaralandı. Torun'un belden aşağısı felç kaldı. Sakat kalan talihsiz adam, gerekli güvenlik önlemlerini almadığını öne sürdüğü inşaat şirketi ile sorumluluğu bulunan kişiler hakkında tazminat davası açtı.

Cengiz Torun, mağdur olduğu gerekçesiyle açtığı davada 5 yılın sonunda 525 bin TL taminat kazandı. Dava dosyası, temyiz için Yargıtay'a gitti.

Maddi destek


Yargıtaydan gelecek kararı bekleyen Cengiz Torun ilgisizlikten dert yandı. SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan Torun, "5 yıl önce bir iş kazası geçirdim. O kazadan sonra belden aşağım felç oldu. 5 yıldır bu haldeyim. Büyük bir ameliyat olmam gerekiyor. Bunun içinde maddi desteğe ihtiyacım var. Kapılar hep yüzüme kapanıyor. Mağdur durumdayım. Şimdiye kadar tedavi masraflarını hep kendi imkanlarımızla karşıladık. Yatmaktan vücudumda yaralar oluştu. Yatağa bağımlı olmam nedeniyle ne kızım ne de eşim iş yapabiliyor, başımda durmaları gerekiyor. Tuvalete onların yardımıyla gidebiliyorum. Yemeğimi önüme onlar getiriyor. Düşük emekli maaşı alıyorum. Çoluk çocuğumun hayatını idame ettirmekte zorlanıyorum. Bu nedenle 4 yıl önce bakım ücreti almak için rapor başvurusunda bulundum. Raporda yüzde 94 engelli denilmiş ancak aynı raporda, 'Ağır engelli değil' denmişti. Bugün ise kimse benimle ilgilenmiyor. Beni sosyal yardım kuruluşlarına yönlendiriyorlar. Benim yiyeceğe ihtiyacım yok. Tedavi olmak için maddi desteğe ihtiyacım var. Yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyorum" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]