İl Sağlık Müdürü'nden içme suyu uyarısı

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Aziz Öğütlü, içme sularının nasıl korunması gerektiğiyle ilgili uyarı ve önerilerde bulundu.

Sağlıklı su tüketmek için pet şişe, bardak, damacana içerisindeki ambalajlı suların belirli kriterlere göre muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Öğütlü, gıda maddelerinde olduğu gibi su içerken de tüketim süresine ve saklama koşullarına dikkat edilmesinin doğru olacağını dile getirdi.

Öğütlü, "Ambalajlı sular serin (5-15 derece), karanlık, güneş ışığından uzak ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Kalorifer yanında, direk güneş ışığı altında tutulmamalıdır. Damacana su açıldıktan sonra direk güneş ışığı almayan, yeterince havalandırılan temiz bir ortamda saklandığı sürece, değişime uğramadan en az 10 gün süreyle sağlıklı yapısını koruyabilir.

Boş damacana şişe içerisine herhangi bir sıvı/katı madde kesinlikle koymamalıyız, yabancı maddeler atmamalıyız. Özellikle kimyasallar, deterjanlar, temizlik maddeleri, benzin ve bunun gibi maddelerden mümkün olduğunca uzak tutmalı ve ayrı bir yerde bulundurmalıyız.

Su satış yerlerinde suların ısıdan etkilenmemesi için güneş ışığından etkilenmeyecek şekilde depolanması ve satışa sunulması gerekir. Sular doğrudan güneş ışığı, toz duman, ısı ve diğer etkenlere maruz kalmayacak şekilde depolandırılmalıdır. Bu şartlara uymayan satış yerlerinden içme suyu satın almayın. Son olarak şunu özellikle ifade etmek istiyorum, su hayattır ancak sağlıklı tüketildiğinde " ifadelerinde bulundu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]