İki goodyear işçisi ölmüştü, o sürücüye yine tahliye çıkmadı

Beşköprü D-100 karayolunda goodyear fabrikasında çalışan Cenkay Coşkun ve Berat Sezer'in öldüğü kazayla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

D-100 karayolunda 9 Mart'ta fabrikadaki mesailerine giderken içinde bulundukları otomobilin park halindeki kamyona arkadan çarpması sonucu Cenkay Coşkun ve Berat Sezer'in öldüğü, otomobil sürücüsü T.Ç'nin yaralandığı kazayla ilgili açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Duruşmaya tutuklu bulunan otomobil sürücüsü T.Ç., tutuksuz sanık kamyon şoförü A.T., ölen  Coşkun'un aileleri, tutuklu sanığın yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Cenkay Coşkun'un ikiz kardeşi, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek T.Ç'nin tutukluluk halinin devamını istedi.

Kardeşim hız yüzünden öldü

Coşkun'un ablası da hayatının en büyük acısını yaşadığını söyledi. Kardeşini hız yüzünden toprağa verdiklerini anlatan abla; "Kardeşimle toprağa bakarak konuşuyorum. Ana haberlerde görüntüler var. Hız yüzünden öldü kardeşim. Sanığın tutukluluk halinin devam etmesini istiyorum" diye konuştu.
Coşkun ailesinin avukatı ise kazada bilinçli taksir olduğunu düşündüklerini ifade etti. Kazadan sonra aracın bulunduğu durumu gösteren bir fotoğrafı mahkemeye sunan avukat, mahkeme heyetinden görüntülerin izlenmesini istedi.

Tahliye istedi

Sanık T.Ç'nin avukatı kazada bilinçli taksirin bulunmadığını savunarak, şunları söyledi; "Müvekkilimin asli kusurlu olduğunu belirten raporu kabul etmiyoruz. Dosya Adli Tıp'tan eksiklik yüzünden iki kez geri geldi. Üçüncüye tekrar gitti. Raporun değişme ihtimali vardır. Müvekkilim ölen kişilerle aynı araçtadırlar. Müvekkilim arkadaşlarını iş yerine taşıyordu. Hatır taşımacılığı vardır. Bu niyeti arkadaşlarına yardımcı olmak. Kendisi düzenli bir işte çalışmaktadır. İşten çıkarılma durumu vardır. Tahliyesini istiyoruz"

Dua etmekten başka birşey gelmiyor

Sanık T.Ç de kendisinin de aynı araçta bulunduğunu dile getirerek; "Elimden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Bende ölmüş olabilirdim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Babadan sanığa tepki: "180 ile git demedik"


Sanığın savunmasına ölen Cenkay Coşkun'un babası "sana 180 ile git demedik' diyerek tepki gösterdi.
Mahakeme heyeti, sanık T.Ç'nin tahliye talebini reddetti.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kazanın geçmişi

D-100 karayolunda meydana gelen kazada T.Ç'nin kullandığı otomobil, emniyet şeridinde park halinde bulunan A.T'nin kontrolündeki kamyona arkadan çarpmış. Bariyerlere de vuran otomobilde Cenkay Coşkun ve Berat Sezer hayatını kaybetmiş. Otomobil sürücüsü de ağır yaralanmıştı. Otomobil sürücüsü tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]