İhraç edilen polisler yargılanıyor

 Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, KHK ile meslekten ihraç edilen 37'si tutuklu 1'i firari 72 polisin yargılanmasına devam edildi. 

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.


Kimlik tespitinin ardından 10 tutuklu sanık savunmalarını yapmaları için söz aldı. 

Tutuklu sanıklardan eski polis memuru Mehmet Efe Ş., 15 Temmuz gecesinde Adapazarı Cumhuriyet Polis Merkezi'nde görevde olduğunu, emniyet amirinin talimatları doğrultusunda, halkı meydanlara çağırdığını söyledi.

ByLock kullanmadığını savunan Ş., "Telefonumun mobil verisini sürekli arkadaşlarımla paylaşıyordum. Arkadaşlarım ByLock indirmiş olabilir. Hakkımda tanıklık yapan şahısları tanımıyorum. Örgütün yayın organlarına abone olmadım." şeklinde konuştu. 

Darbe girişiminin olduğu gece görev yerine intikal ettiğini öne süren tutuklu sanık Hüseyin K. ise 2012 yılında konut kredisi için Bank Asya’dan kredi kullandığını, bunun, konut aldığı firmanın bu bankayla anlaşmalı olmasından kaynaklandığını savundu.

Kredisini kapatmak için 2015 yılında dairesini sattığını ifade eden Yalçın "Sattığım dairenin parasının bir kısmını Bank Asya'dan çektiğim krediyi kapatmak için kullandım. Bank Asya’da kalan paramın bir kısmını da kısa bir süre sonra çektim." şeklinde konuştu. 

Mahkeme heyeti, kalan sanıkların dinlenmesi için davayı yarına erteledi.



- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 72 eski emniyet mensubu sanık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

İddianamede, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen aralarında emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser ve komiser yardımcılarının bulunduğu sanıkların, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığı, bazı sanıkların ise çocuklarını KHK ile kapatılan Özel Fatih Koleji'ne gönderdiği ifade edildi. 

Bazı sanıkların terör örgütünün evlerindeki sohbetlere katıldığının ve örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığının tespit edildiği anlatılan iddianamede, şüphelilerden bir kısmının örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in emirleri doğrultusunda KHK ile kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış yaptığının belirlendiği, sanıkların "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü" ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağ kurduğu, üzerilerine atılı "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı vurgulandı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]