İftar vakti yolda kalanlara çorba dağıttılar

Sakarya İHH ekipleri iftar saati yolda olanlara bardak çorba dağıtıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın; Genç İHH gönüllüsü gençlerimiz ve Sakarya İHH Ekiplerimiz iftar saatinde yolda olanlara bardak çorba dağıtarak oruçlarını açmalarını sağlıyor dedi.

Aydın; Sakarya İHH olarak Bu Ramazan Suriye ve Balkanlardayız sloganıyla başladığımız Ramazan ayı yardım kampanyamız devam ediyor. Surşye ve Balkan Ülkelerine öncelik veriyoruz ancak 95 ülke ve bölgede insani yardım çalışması yürütüyoruz. Bunun yanı sıra şehrimizde binden fazla yetim çocuğa bayramlık kıyafet yardımı yaptık. Yaklaşık 3 bin ihtiyaç sahibi ve mülteciye kumanya yardımı ulaştırdık. Tüm bunların dışında zekat fitre ve fidyeleri de bağışçılarımızın şartları doğrultusunda yerlerine ulaştırıyoruz şeklinde konuştu.

Bağış yapmak isteyenlere çağrıda bulunan Aydın; bu yıl fitre miktarının 19 tl olarak belirlendi. Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı iyilik kervanımıza katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceğimiz kampanyalarımıza destek olabilirsiniz .

Bağış yapmak, fitre ya da zekatlarını vermek isteyen hayırseverlerimiz Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek, ya da banka veya internet yoluyla Sakarya İHH hesaplarına fitre, kumanya, fidye, zekat vb açıklaması ile işlemlerini gerçekleştirebilirler dedi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]