İdrarını tutamayanlar! Bu haber sizin için

İdrar inkontinans (idrarını tutamama) şikâyetiyle SAÜEAH Üroloji Polikliniği’ne başvuran 50 yaşındaki kadın hastaya, ülkemizde çok az merkezde yapılabilen bir yöntemle kendi karın kaslarından elde edilen yamayla mesane güçlendirme ameliyatı yapıldı.

Hendek İlçesinde yaşayan 50 yaşındaki üç çocuk annesi ev hanımı H.K. rahatsızlığıyla ilgili farklı bir merkez ve hastanede 8 ay önce operasyon geçirdi. Rahatsızlığına çözüm bulunamayan H.K. bu kez Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SÜEAH) Üroloji Polikliniği’ne başvurdu. Op. Dr. Şükrü Kumsar tarafından muayenesi yapılan hastaya ameliyat planlandı. Hastanın operasyonu başarı ile gerçekleşirken Türkiye’de çok az merkezde gerçekleştirilen bu tür kurtarıcı bir ameliyatın SAÜEAH’da ilk kez yapıldığı kaydedildi.

Yapılan operasyonla ilgili bilgi veren Op. Dr. Şükrü Kumsar “İdrar inkontinans(İdrar kaçırma) nedeniyle daha önce geçirmiş olduğu başarısız ameliyatlar sonucu hastanemize başvuran hastaya, karın kaslarından elde edilen yama ile mesane güçlendirme ameliyatı yapıldı. Hastamız polikliniğimize başvurduğunda idrar tutma fonksiyonu tamamen kaybolmuş ve alt bezi ile takip edilir durumdaydı. Yapılan bu ameliyatla hastamız rahatsızlık veren sorundan tamamen kurtuldu. Kadınlarda belli bir yaştan sonra idrar kaçırma hayat kalitesini oldukça bozan bir durum. Bu durumda sıklıkla sentetik yama ameliyatları yapılmaktadır. Ancak bu tür operasyonların başarısızlık durumu oluyor. Hastaların kendi dokularından elde edilen yama ile gerçekleştirilen operasyonlar daha başarılı sonuçlar veriyor. Türkiye de çok az merkezde bu tür kurtarıcı operasyonlar yapılmakta. Bizde üroloji kliniğimizde ilk defa bu yöntemi denedik ve başarılı bir sonuç aldık.” dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]