İçişleri'nden 81 kente güvenlik talimatı

İçişleri Bakanlığı'ndan, bireysel veya toplu olarak yapılmak istenen barışçıl tüm gösterilerle terörist saldırıların hedefi olabilecek devlet büyüklerinin, sosyal, kültürel ve ekonomik kimliği olan kişiler ile önemli kurum kuruluş ve tesislerin korunmasına yönelik alınacak önleyici caydırıcı tedbirlerin gözden geçirilmesi konusunda 81 ilin valisine genelge gönderildi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da çeşitli sivil toplum kuruluşları organizesinde yürüyüş ve açık hava toplantısı öncesi meydana gelen menfur saldırı sonrası çok sayıda vatandaş hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı, bu olayın temel insan haklarına saygılı özgürlük ve güvenlik dengesini gözeten, güvenlik algısına yeni bir bakış açısı kazandıran, bireysel veya toplu olarak yapılmak istenen barışçıl tüm gösterilerle terörist saldırıların hedefi olabilecek devlet büyüklerinin, sosyal, kültürel ve ekonomik kimliği olan kişiler ile önemli kurum kuruluş ve tesislerin korunmasına yönelik alınacak önleyici caydırıcı tedbirlerin gözden geçirilmesini zorunlu hale getirdiğini açıkladı.

81 ilin valisine genelge gönderildi


Güvenlik tedbirlerinin organizasyonların öncesi, esnası ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanarak titizlikle uygulanmasının büyük önem arz ettiği belirtildi. İçişleri Bakanı Selami Altınok imzalı genelge 81 ilin valisine gönderildi. Alınabilecek güvenlik tedbirlerinin ne olacağı konusu hakkında bilgi verilen genelgede, devlet büyükleri ile siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik kimliği olan kişiler ve yerlere yönelik yapılması muhtemel saldırılara karşı kişi ve yerlerin 'birinci derecede, ikinci derece, üçüncü derecede saldırıya maruz kalabilecek yerler' şeklinde üç kategoriye ayrılarak koruma tedbirlerinin tekrar gözden geçirilecek. Gayri muayyen saatlerde rutine dönüştürülmeden görevli personelin can güvenliği açısından gerekli tedbirler alınmak suretiyle şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde arama yapılacak. Alınacak tüm güvenlik tedbirlerinde devriye hizmetleri artırılacak ve polisin daha görünür olması sağlanacak. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri öncesinde 2559 Sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nun 9'uncu maddesi çerçevesinde arama kararları artırılacak.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]