HSYK yeni bölge adliyelere atama yaptı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yeni kurulan bölge adliye mahkemelerinde görev yapacak 1034 hakim ve savcının atamasını gerçekleştirdi. Atamalarla Sakarya'da görevli 2 savcı ve 2 hakimin görev yeri değişti.

HSYK, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'ni açılmadan önce kapatmıştı. Kapanıp kapanmadığı konusunda tartışmalar yaşanırken son kararnamede Sakarya Bölge Adliyesi'nin adının geçmediği görüldü.

HSYK, Bölge Adliye Mahkemeleri kararnamesine ilişkin çalışmaları sonuçlandırılarak karara bağladı. Kararnameyle bölge adliye mahkemesi daire başkanlığına,  bölge adliye mahkemesi üyeliğine ve cumhuriyet savcılığına atamalar yapıldı.Kararnameyle 1034 hakim ve savcının atamasını gerçekleştirildi. 

Kararnameyle Sakarya'da görev yapan iki hakim ve iki savcının görev yerleri değişti.

Kararnameyle Sakarya'da görev yapan hakimlerden İlyas Karakaya Antalya Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine, Ahmet Okuyan Samsun Bölge Adliyesi Mahkemesi üyeliğine, savcılar Erdoğan Birol Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına ve Erhan Ziyrek'te  Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı.

Öte yandan bir süre önce HSYK binası tamamlanan ve tabelası dahi asılan Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'ni kapatmıştı. Sakarya yargı bölgesi olarak İstanbul’a bağlanmıştı. Kapatma kararı tartışmalara neden olmuştu. Son kararnamede Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi'nin isminin olmadığı görüldü

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]