Hipnoz Yöntemiyle Diş Tedavisi

Adapazarı'nda bir diş hekimi, diş tedavisi korkusuna hipnozla son veriyor. İğnesiz, ağrısız, sadece hipnozla diş çekimi ve tedavisi yapan Diş Hekimi Dr. Sadettin Pay, hastalardan da çok olumlu tepkiler aldığını belirtiyor.

Uyuşturucu iğne ve ilaç kullanılması sakıncalı olan tansiyon ve kalp hastaları ile öğürtü sorunu olanlar rahatlıkla hipnoz yöntemiyle diş tedavisini yaptırabiliyor. Ayrıca tedavi süresi istenildiği kadar uzatılabiliyor, rahat bir tedavi imkanı sağlanıyor.

Büyük küçük herkesin en büyük korkuları arasında diş hekimine gitmek, diş tedavisi yaptırmak gelir. Hatta bazı kişiler dayanılmaz diş ağrısına rağmen dişçiye gitmek istemez. Diş çekimi ve tedavisi için kullanılan uyuşturucu iğne ve diğer keskin uçlu aletler korkunun başlıca sebebini oluşturur. ABD'de yaygın olan hipnozla diş çekimini ilimizde de başarıyla uygulayan Sadettin Pay, bu yöntemin uyuşturucu iğne ve ilaç kullanılmaması sebebiyle hiçbir yan tesirinin olmadığını belirtiyor. Aldığı eğitimle 5 yıldır hipnozla diş tedavisi yapan Pay, bu yöntemin bir çok faydası olduğunu kaydediyor. Hipnozla diş tedavisinin ağrısız, acısız ve istenildiği sürece bir tedavi imkanı sağladığını ifade eden Pay, "Dişçiye gelmekten son derece çekinen bir çok hastamız, hipnoz yöntemiyle tedavi olduktan sonra dişçi korkusunu yeniyor. İsteyen herkes hipnotize olabilir." diyor.

Hastalara hipnozla tedavi seçeneği de sunduğunu, ancak ilk önce hastaların buna temkinli yaklaştığını dile getiren Pay, şu bilgileri veriyor: "Hastalar önce şaşırıyor. Bu yöntemi deneyenler çok memnun. Uyuşturucu iğne acısı yaşamıyor. Tedavi süresince yorgunluk hissi de duymuyorlar. Çok korkan hastaların bayılma riski de ortadan kalkılyor. Hipnozu deneyen birçok hastam daha sonra hipnozlu tedaviden vazgeçmiyor. Bunun yanında morfin ve benzeri ilaçlar kullanılması sakıncalı olan kalp, tansiyon hastalarına hipnozla diş tedavisi yaptırmasını öneriyoruz. Öğürtü rahatsızlığı olanlarda hipnozli tedavi büyük kolaylık sağlıyor. Klasik tedavide öğürtü sorunu olan hastalar inanılmaz zorluk çekiyordu. Tedaviye başlar başlamaz sürekli öğürüyorlardı. Hipnoz yöntemiyle bu hastalarda artık diş tedavilerini yaptırabiliyor."

Hastalarda Çok Memnun

Hipnozla diş tedavisi yaptıran Öznur Baş, hipnoz tedavi yöntemiyle acı hissetmediğini belirtiyor. Diş tedavisi yaptırmak için doktora gittiğinde 3- 5 adet morfin vurulmasına rağmen diş bölgesinin uyuşmadığını ve büyük acı yaşaması sebebiyle tedavisini yaptıramadığını ifade eden Baş, hipnoz deneyimini şöyle anlatıyor:

"Sadettin bey bana hipnozu önerdi. İlk önce güldüm. O kadar iğneye rağmen uyuşmadığım için doktorla alay edercesine bazı şeyler söyledim. Şaka yaptığını falan düşündüm. Sonunda denemeye karar verdim. Uyandığımda hiçbir ağrım yoktu ve çok rahattım. İnanamadım, kendimi yorgun da hissetmiyordum. Doktorum hipnoza başlarken bana 'en rahat ettiğin yere gideceksin' dedi. Hipnozdan uyandığımda çok güzel yeşil bir yerlerde dolaştığımı hatırlıyorum. Bu yöntemi herkese tavsiye ediyorum."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]