Herkes bu kaçışı konuşuyor

Adapazarı Belediyesi'nde Dış İlişkiler Müdürü olarak çalışan K.Ç'nin değer kazanacak arazilerle ilgili vaatlerde bulunarak değişik kamu kurumlarında çalışan onlarca kişiden yüklü miktarda para toplayıp dolandırıcılık yaptığı öne sürüldü. Eski polis olduğu öne sürülen K.Ç'nin yurt dışına kaçtığı iddia edildi.

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce polislikten Adapazarı Belediyesi'ne geçen K.Ç'nin Sapanca, Kocaeli ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı şehirlerde kamu çalışanlarını değer kazanacak arazilerle ilgili vaatlerde bulunarak dolandırdığı iddia ediliyor.

Belediyedeki konumunu kullanarak çok sayıda kişiyi ikna ederek dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen K.Ç'nin şikayetlerin başlaması üzerine belediyeden 12 günlük izin alarak yurt dışına kaçtığı öne sürüldü.
Dolandırılanların yanı sıra belediyenin de K.Ç. hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavclığı da iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Adapazarı Belediyesi'nde çalışan ve değer kazanacak arazilerle ilgili vaatlerde bulunarak değişik kamu kurumlarında çalışan onlarca kişiden yüklü miktarda para toplayıp dolandırıcılık yaptığı öne sürülen K.Ç ile ilgili belediyeden açıklama yapıldı.
 
Adapazarı Belediyesi'nin açıklaması şu şekilde
 
"Bazı yerel gazete ve internet haber sitelerinde adı geçen ve belediyemizde bir süre Dış İlişkiler Müdürlüğü yapan Kadir Ç’yle ilgili çıkan iddialar sonrası mazeretsiz 10 gün işe gelmediği gerekçesiyle belediyemizle ilişiği kesilmiştir.

Kadir Ç.’nin, İstanbul’da bir arazinin büyük kar getireceğini söyleyerek Sakarya’da bazı kamu kuruluşlarında çalışan birçok kişiden para topladığı ileri sürülmüştür. Belediyemize şikâyetler gelmeye başlamasıyla mazeretsiz gelmediği günler hakkında tutanak tutulan Kadir Ç’nin belediyemizce ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]