'Hendek'te yaşatmayacağız' lafına suç duyurusu

AK Partili Hendek Belediye Başkanı Ali İnci\'nin Hizmet Hareketi\'ne ve Camia\'ya gönül verenleri ilçede yaşatmayacağına dair yaptığı açıklama infiale sebep oldu. Başkan hakkında \'halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, ayrımcılık, eğitim ve öğretimin engellenmesi\' maddelerine istinaden suç duyurusunda bulunuldu, ayrıca tazminat davası açıldı.

AK Parti\'li Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, \'seçim döneminde sehven verdik\' deyip Özel Sevgi Hendek Eğitim İşletmeleri\'nin yurdunu kapattı. Bununla yetinmeyen İnci, kendisine seçimde destek vermedikleri gerekçesiyle Hizmet Hareketi\'ne gönül vermiş insanları açıktan tehdit etti, yaşatmayacağını, demirle döveceğini söyledi. İnci "Hendek\'de tek bir paralelci bile barınamayacak. Burada kalmaları, yaşamaları ve ticaret yapmaları mümkün değil. Biz sözümüzün eriyiz ve gereğini yaparız. İlk olarak kendimize ve belediyelere ait olan yurtları boşalttırdık. Bu gruptan ve örgütten olanları vatandaşlar da evine sokmayacak. Hiç kusura bakmasınlar, biz mertçe ve delikanlıca seçim öncesi ne dediysek onu yapıyoruz. Zaten Başbakanımız bütün belediye başkanlarına gereğinin yapılması talimatını vermişti. Ben de Başbakanımızın izinden gidiyorum ve kendisi balyozla vuruyorsa ben de demirle vuruyorum. Vurmaya da devam edeceğim." dedi.

Tüylerim ürperdi, suç duyurusunda bulunduk, dava açtık


Özel Sevgi Hendek Eğitim İşletmeleri\'nin avukatı olan 30 yıllık hukukçu Ahmet Akgünler, söz konusu açıklamaları okuyunca tüylerinin ürperdiğini söyledi. Akgünler, "Bunlar facia sözler. Aklım hafsalam almıyor. Bu sözler fiili saldırıya zemin hazırlayabilir. Şikayette bulunmadan bile bu açıklamalar üzerine savcılar harekete geçmeli." diye konuştu.

Avukat Akgünler, başkanın, yurtları boşaltırması ve kapattırmasının hukuki olmadığını, bu açıklamalarla hukuksuzluğu kendi ağzıyla itiraf ettiğini vurguladı. Başkanın, TCK\'nın 216. maddesinde yer alan \'halkı kin ve düşmanlığa tahrik aşağılama\', 106. maddede yer alan \'tehdit\', 109 maddedeki \'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma\', 122. maddedeki \'ayrımcılık\', 112. maddede yer alan \'eğitim ve öğretimin engellenmesi\' suçlarını işlediğini belirten Akgünler, suç duyurusunda bulunduklarını, ayrıca tazminat davası açtıklarını kaydetti.

MHP İl Başkanı: "Seçimin acısını çıkarmaya çalışıyor"

MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül ise başkanın açıklamalarının, hukuk ve hiç bir şekilde vicdanla bağdaşmayacağını belirtti. Bülbül, İnci\'nin Başbakan Erdoğan\'a Hendek\'te seçimi yüzde 80 oy oranıyla alacağını söylediğini; ancak seçimi kıl payı kazandığını, bunun acısını yaşadığını dile getirdi. Levent Bülbül,
"Bu acısını Hizmet Hareketi\'nden çıkarmaya çalışıyor. Başbakan\'a mahcup olunca, bir yerlerden hesap sormaya kalkıyor kendince. Acısını bu şekilde hafifletmeye çalışıyor. Nefret beyanı kullanıyor." diye konuştu.

CHP Sakarya milletvekili Engin Özkoç ise İnci\'nin bu hareketiyle pek çok kutsalı hiçe saydığını vurguladı. Özkoç, şöyle konuştu: "Bir belediye başkanının görevi siyasi görüşüne, düşüncelerine, mensubiyetine bakmadan tüm vatandaşlara eşit hizmet vermektir. Cezalandırmaya hakkı yok. Halka hizmette kutsal bir görevdir. İnci bu kutsalı ayrımcılık yaparak hiçe sayıyor."

Çocukları korkutuyor

Başkan Ali İnci\'nin isim vererek hedef aldığı Hendek eşrafından Ahmet Şükrü Usanmaz, çok büyük iftiralara maruz kaldıklarını, bu sebeple avukatı aracılığıyla başkan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Başkanın müesseselerde kalan öğrencileri de korkuttuğunu belirten Usanmaz, şunları söyledi: "Bu dönemde ben \'Başbakan\'ın\' izindeyim diyor. \'Bütün evleri de elimden gelse her tarafı boşaltacağım\' diyor. Hep nefret söylemi. Çocuklara (öğrencilere) yalan yanlış şeyler konuşuyor. \'Hayatınız söndü, iş bulamazsınız. Gelin ben size iş bulurum\' diye telkinlerde bulunuyor."

İlçe esnafından Hüseyin Yaman, başkanın nefret söylemini, ayrımcılık yapmasını doğru bulmadıklarını vurguladı. Yaman, "Ortada kanunsuz, hukuksuz, yanlış bir şey yok. Buna rağmen üstelemeleri, psikolojik baskı yapmaları, esnaflara yönelik baskı yapmalarını uygun bulmuyorum. Şikayette bulundum. Vatandaşlık hakkımı kullandım." dedi.

Savcılık soruşturma açmalı, AK Parti gerekeni yapmalı


Sakarya’da 24 derneği bünyesinde barındıran Sakarya Girişim ve Demokrasi Platformu\'nun başkan vekili Ali Örer, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin Hizmet Hareketi\'ne yönelik açıklamalarını okuyunca insan olarak utandıklarını söyledi. Bu çağda seçimle iş başına gelmiş bir belediye başkanının tehdit içeren sözlerinin demokrasi ve insan hakları adına utanç verici olduğunu ifade eden Örer, “Bir belediye başkanının ağzından bu ifadeleri duymak çok acı. Bir başkan böyle düşünüyorsa demokrasiye inanmamış demektir ve makamı işgal etmemesi gerekir. Başkanın bu açıklamaları nefret, insanlık suçu, tehdit, aşağılama, bir kesimi yok etme gibi açık suç unsuru oluşturmaktadır. Savcılığın basında çıkan ifadeler ihbar kabul edip soruşturma açmaları gerekir. Eğer AK Parti azıcık demokrasiye inanıyorsa başkan hakkında gerekeni yapmalı. Bunu bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]