Hendek Belediyesi, cemaatin 3 öğrenci yurdunu kapattı

Hendek İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Ali İnci, ilçede cemaata ait olduğu öne sürülen yaklaşık 600 öğrenci kapasiteli 2’si erkek 3 öğrenci yurdunu, iskanları olmadığı ve kirayı ödemedikleri için kapattı. Başkan İnci’nin 15 yıl önce cemaatin kullanımına verdiği kendisine ait 2 daireyi de geri aldı. İnci "Bundan sonra Hendek\'te bir Paralelci bile barınamayacak" dedi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilçede bulunan cemaata ait olduğu öne sürülen öğrenci yurtları için inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonrasında cemaata ait olduğu öne sürülen Sarı Dede Mahallesinde bulunan Tepecik Kız Yurdu iskanı olmadığı gerekçesiyle, Yeni Mahalle’de bulunan Hendek Belediyesi\'ne ait Ticaret Merkezindeki Cengiz Taştan Erkek Öğrenci Yurdu kirayı ödemediği için, Hendek girişinde bulunan Ümran Erkek Öğrenci Yurdu ise iskana uygun olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Bu binaya iskana uygunluk belgesi veren belediye görevlileri hakkında da soruşturma başlattı.

Cemaata ait olduğu öne sürülen 3 öğrenci yurdunu kapatan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yaklaşık 17 yıl önce kendisine ait olan ve cemaate öğrenci evi olarak kullanılması için verdiği 2 daireyi de boşalttırdı.

Hendek\'te artık barınamazlar

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci cemaata ait yurtların kapatılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Seçimlere 25 gün falan kalmıştı. Ben kendilerine çok hizmet yapmış, imkan sağlamış bir insan olduğum için yine de bana oy vermeyeceklerini düşünmüyordum. Ama bakın Sakarya\'da tek kötülenen belediye başkanı ben oldum ve beni hedefe koydular. Dedim ki kendilerine, \'Hayırdır? Ablalar, abiler kapı kapı geziyor, her yere kendi bastırdıkları gazeteleri dağıtıyor. Her yerde beni kötülüyorlar?\' Bana verdikleri yanıt şu oldu: \'Bizim 4 bin oyumuz var, sana 4 tanesini bile vermeyeceğiz?\' Sebebini sorunca da, \'Onu Başbakanına soracaksın\' cevabını aldım."

Başkan İnci, "Cemaatin Orta Asya\'daki bütün okullarına yardım yapan bir insanım" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:


"Sakarya\'da yaptıkları okulun betonunu İnci Grup olarak, hiç para almadan ben verdim. 60 öğrencisine her ay burs verdim. Hendek\'te Eğitim Fakültesi\'nin karşısındaki iki dairemi 15 yıldır kendilerinin hizmetine terk ettim. Belediyenin binasını yurt olarak tahsis ettim. Hendek\'e gelen bütün misafirlerini en iyi şekilde ağırladım. Sayemde ilçede 5-6 yurtları, 150\'ye yakın daireleri oldu. Değil Sakarya, Türkiye genelinde en güçlü oldukları yerlerden biri de Hendek\'ti. Çocuklarım onların okulunda okudu ve 1\'e 2 para aldılar benden. Kurban mevsiminde her sene en az 3-4 tane kurban verdim. \'Bütün bu yaptıklarımı ne yapacaksınız\' diye sorunca da, \'Sen bunları Allah rızası için yaptın\' dediler. \'Evet, ben gerçekten Allah rızası için yaptım bütün bunları. Peki, siz neyin rızası için bana oy vermeyeceksiniz? Şeytanın rızası için mi, İsrail\'in rızası için mi\' diye sorunca da ses çıkaramadılar?"

Bir tek paralelci kalmayacak

Başkan İnci "Biz de Hendek\'i bu adamlardan kurtaracağız. Bundan sonra Hendek\'te tek bir kişi bile kalamayacak" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hendek’de tek bir paralelci bile barınamayacak. Burada kalmaları, yaşamaları ve ticaret yapmaları mümkün değil. Biz sözümüzün eriyiz ve gereğini yaparız. İlk olarak kendimize ve belediyelere ait olan yurtları boşalttırdık. Bu gruptan ve örgütten olanları vatandaşlar da evine sokmayacak. Hiç kusura bakmasınlar, biz mertçe ve delikanlıca seçim öncesi ne dediysek onu yapıyoruz. Zaten Başbakanımız bütün belediye başkanlarına gereğinin yapılması talimatını vermişti. Ben de Başbakanımızın izinden gidiyorum ve kendisi balyozla vuruyorsa ben de demirle vuruyorum. Vurmaya da devam edeceğim."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]