Hem öğrenci hem velilere karne uyarısı

Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Birimi karne heyecanı yaşayacak öğrenciler ve ailelerine tavsiyelerde bulundu. Yapılan açıklamada, “Velilerimizden bir ricada bulunuyoruz; karne notlarıyla ilgili kaygıya kapılmayın. Notlar sadece çocuklarımızın derslerle ilgili aldıkları sıradan rakamlardır. Onlar iyisiyle kötüsüyle notlarını telafi edilebilirler” ifadeleri kullanıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Biriminde görevli psikologlardan karne heyecanı yaşayacak öğrenci ve ailelerine özel açıklamalar yapıldı. Açıklamada çocuklarının notlarını ellerine alacak ailelerin herhangi bir kaygıya kapılmamaları gerektiği, notların yalnızca sıradan rakamlar olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca psikologların üzerinde önemle durdukları bir diğer başlığın ise, notların telafi edilebilir olduğu dikkat çekti.

Notlar telafi edilebilir

Aile Danışma Biriminden yapılan açıklama şu şekilde; “Velilerimizden bir ricada bulunuyoruz; karne notlarıyla ilgili kaygıya kapılmayın. Notlar sadece çocuklarımızın derslerle ilgili aldıkları sıradan rakamlardır. Onlar iyisiyle kötüsüyle notlarını telafi edilebilirler. Öğrencinin karnedeki kötü notları kadar iyi notları da önemlidir. Akademik performansın ilk yarıda kötü olması ikinci yarıda da kötü olacağını göstermez. Yarıyıl tatili, akademik performansın artırılması için fırsat olarak değerlendirilebilir. Notların çocuklarınızla aranıza girmesine izin vermeyin. Birlikte olduğunuz zamanların tadını çıkarın ve birlikte geçirdiğiniz zamanlarla ilgili birçok anı biriktirin.”

Zamanı doğru kullanmanın önemi

“Öğrenciler, hedef belirlemek başarının temel taşlarındandır. Hedeflerinizi belirledikten sonraki adım ‘Zamanı doğru kullanma’ olacaktır. Zamanı doğru kullanmayı öğrenebilirsek hem tatil vaktinde bolca dinlenebilirsiniz hem de başarılı bir dönem geçirebilirsiniz. Mutlaka öğretmenlerinizin tatil süresince vereceği ödevler, çalışmalar, görevler olacaktır. Yapılması gerekenleri ertelemek sadece tatil süreci için değil tüm yaşam süreci için önemli bir ilkedir. Zamanında yapılan işler son güne bırakılan işlerden daha verimlidir. Elbette düşük notlarınız olabilir. Bu notların neden düşük olduğu konusunda doğru soruları sormak, başarısız olduğunuz derslerle ilgili çalışma yöntemlerinizi sorgulamak ders çalışmak kadar önemlidir. Yaptığınız hataları tekrarlamazsanız başarıya doğru yol alabilirsiniz.”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]