Havai fişek davasında istenen ceza belli oldu

Hendek'te 7 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin görülen davada savcı mütalaasını sundu.

Yukarı Çalıca Mahallesi'ndeki havai fişek fabrikasında geçen yıl 3 Temmuz'da yaşanan ve 7 işçinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin görülen davanın görülmesine bugün Ferizli'deki Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu'nda devam edildi. 

Davanın altıncı duruşmasında tutuksuz sanıklar fabrika sahiplerinden A.R.E.C., E.Ö, A.A, A.B. ve taraf avukatları hazır bulundu. 

Fabrika sahiplerinden Y.C. ile H.A.V. ise duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) katıldı. 

Tutuksuz müşteki sanık A.Ç. ise duruşmada yer almadı. 

Duruşma salonu ve çevresinde polis ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alındı.

Gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından taraf avukatları belgeler hakkında yaptıkları beyanları sonrasında Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. 

Savcı sanıkların 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması ile sanık Y.C. ile H.A.V.’nin tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Müşteki avukatları ise mütalaaya katılmadıklarını olası kast suçundan da cezalandırmaları gerektiğini belirterek esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için ek süre istediler. Duruşma, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanların alınmasıyla devam etti.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]